Reikimester Traumeterapeut Healer og Coach

Når stilheden taler

Tankerne farer rundt i hovedet. Du kan ikke finde løsningen på noget som helst. Bliver mere og mere rundt på gulvet. Føler, at du render rundt i cirkler. Hvad kan du gøre?

Gad vide, om vi ikke kender dette alle sammen? Jeg tænker, at mange af os – især i øjeblikket – kan have det, som jeg beskriver i indledningen. I stedet for at være i stand til at lytte til vores egen indre stemme/vores intution/vores guider/Universet og opnå det bedste svar, hører vi kun støjen.

Sammenbrud
Hvad er det, der sker, når vores hjerne bare kortslutter på den måde? Jeg ser det lidt som en computer, som har fået puttet alt for mange programmer ind – mange flere end der er plads til på harddisken eller i hukommelsen. Hvis dette erkendes, sørger vi for at opgradere, så computeren kan rumme alle programmerne og lidt til og dermed rumme, hvad vi har behov for.

Opgradering
Selvfølgelig er dit sind ikke en computer; du er et menneske med følelser og tanker. Alligevel er computeren en meget god metafor for, hvad der sker indeni dig, hvis du bliver fyldt med alt for meget på samme tid. På et eller andet tidspunkt kan du ikke rumme mere – og så bryder du sammen med stress. Og ligesom computeren, kan dette sammenbrud først fixes, hvis du får en opgradering.

Stilhed er løsningen
Se – den allerbedste opgradering, du kan give dig selv, er stilhed. Sikken noget vrøvl, tænker du måske nu. Det kan jo netop ikke lade sig gøre, hvis tankerne drøner sådan rundt i hovedet med diverse løsninger.

Men se – dette er faktisk muligt. Måske ikke lige med det samme – men med øvelse og tid. For nogle mennesker kortere tid end for andre. Det vender jeg tilbage til om lidt. Inden da skal vi se på, hvilken betydning det endelig har at opnå denne stilhed.

Indre stilhed
Når du har en tilstand af indre stilhed, vil du nemmere kunne opnå en dyb kontakt til dit eget indre. Du vil kunne opnå at føle dig guidet i din dagligdag på en meget nemmere måde, end du nogensinde før har været i stand til. Du vil være mere til at handle pr. intuition end i panik. Panikhandlinger giver desværre ofte grobund for fortrydelser. Hvis du mærker efter og følger din intuition/din indre viden/dine guider/Universet (hvad som helst du foretrækker at kalde "det"), vil du sande, at der er færre fortrydelser. Hvor ofte har du ikke efter en panikhandling tænkt: "Åh nej - bare jeg dog havde lyttet til min intution". Indre stilhed vil helt sikkert give dig mulighed for at kunne lytte bedre.

Naturligvis har jeg nogle bud på, hvordan du opnår denne stilhed:

Meditation
Udover Reiki, var meditation det, som jeg selv tyede til i 90’erne for at opnå denne så velsignede stilhed. I første omgang lærte jeg TM (Transcendental Meditation), men sidenhen lærte jeg andre former for meditationer, som gav mig stort udbytte. (Min egen meditationspraksis består dog nu af flere elementer, så den er lidt mere kompleks, end da jeg var ung).

Meditation på åndedræt
Hvis jeg skulle anbefale en meditation, som er nem at gå til, er det simpelthen meditation på åndedrættet. Du kender den måske allerede, men det gør den ikke mindre effektiv:

Sæt dig ned med ret ryg og start med at tage nogle dybe ind- og udåndinger for at slippe de førstliggende spændinger

Dernæst fokuserer du ”simpelthen” på åndedrættet gå ud og ind – eller op og ned – alt efter, hvordan du opfatter det. Virkelig betragte åndedrættet med alle dine sanser.

Når du så pludselig opdager, at du sidder og tænker en masse tanker – (og tro mig, det kommer du til, for du er jo et menneske) – så vender du bare tilbage til åndedrættet igen. Alt efter hvor meget der foregår i dit sind på det pågældende tidspunkt, kommer du sikkert til at gøre netop dette en masse gange. Det vigtige her er at vide, at DET ER OK! Det værste du kan gøre er at bebrejde dig selv. ”Åh nej – nu sidder jeg igen og tænker”. I stedet for lægger du mærke til, at du tænker. Anerkender dette: ”Hej der var du igen, tanke” – hvorefter du går tilbage igen og igen og igen til dit åndedræt.

Nogle mennesker har også glæde af at tænke: ”Ind – ud”, samtidig med, at de betragter åndedrættet. Det hjælper sindet yderligere til at holde fokus, (men selv der kan det gå ”galt”). Andre vælger at putte et mantra på, så åndedrætsmeditationen bliver mere avanceret.  Men som sagt – i første omgang: prøv med åndedrætsmeditationen.

Mindfulness
Hvis du er plaget af så meget uro, som omtalt i begyndelsen og gerne vil ”dyrke” mindfulness, mener jeg, at det er vigtigt, at du har meditationsdelen med. Ellers er der en tendens til, at ”man” glemmer at være mindful i sin hverdag. Og hvad betyder dette? Den korte forklaring er at være til stede i alt, hvad du foretager dig. Et eksempel er, at du lægge mærke til alt, hvad du foretager dig ved at fortælle det til dig selv: Jeg tager nu min røde bluse på. Jeg går nu ud til min gadedør. Jeg åbner nu døren. Jeg går ud af døren – osv. osv. Det kan godt virke lidt ”skørt” i begyndelsen, men er også med til at hjælpe dig tilbage til nuet og væk fra tankemyldret.

Soul Body Fusion
Når vi taler om stilhed, er jeg nødt til at nævne Soul Body Fusion som et særdeles effektivt redskab. Hvis jeg selv ikke føler mig helt til stede, inden jeg skal have en klient, behøver jeg blot at benytte dette redskab et øjeblik. Så har jeg opnået jordforbindelse og er 100% til stede.

Soul Body Fusion er også et nyttigt redskab at benytte lige inden en meditation – netop fordi det hjælper dig til jordforbindelse, som er så vigtig for at opnå en god og dyb meditation – stilhed.

Når stilheden taler
Og så er vi tilbage ved overskriften: Når stilheden taler. For når der er stilhed inden i dit sind – så er der plads til, at din indre stemme/din intuition/dine guider/Universet kan tale til dig med vise ord. Ikke at der ikke bliver talt med vise ord hele tiden – men hvis du ikke har stilhed indvendigt, kan det være meget svært at høre andet end larmen.

Har du også lyst til at lade stilheden tale?

Læs om meditation og mindfulness her

Læs om Soul Body Fusion her

Få en gratis Soul Body Fusion her

Læs om Reiki kurser her, hvor du kan heale dig selv til indre ro

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk
https://qttt.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Når stilheden taler - læs mere.