Reikimester - Healer og Coach

Skal du have pudset dit selvværd?

Indimellem føler vi os komplet ovenpå - både selvtillid og selvværd er i top. Lige indtil der sker noget uventet i vores tilværelse. Som en boomerang kommer det dårlige selvværd tilbage, som vi lige syntes, at vi havde så meget styr på. Nu føler vi os måske igen værdiløse og umulige.

Hvad er det mon der sker?
Mange kender jo nok den om løget. Løget bruges ofte som en metafor indenfor forskellige grene af terapi-verdenen. Vi får skrællet ét lag af efter det andet, når vi går igennem terapi. Hver gang vi har fået skrællet et lag af ”løget”, kommer der et fint nyt friskt løg til syne. Vi føler os mere hele og i balance med os selv. I hvert fald lige indtil det næste lag er parat til at blive skrællet af vores private løg. Resultatet skulle så gerne være, at vi en dag er i stand til at stå fuldt ud i vores kerne – og bare være i vores væren – uden flere lag at skrælle af. Dette kan dog tage mange år at nå dertil.

Dit selvværdsløg
Således også når du arbejder med dit selvværd. Du har arbejdet med dit selvværdsløg i lang tid og fået skrællet flere lag af. Og så skal du lige testet igen en gang til – for at se, om du nu virkelig er dér, hvor du kan hvile i din egen kerne og føle dig værdifuld. Du er måske lige nået dertil, hvor du er begyndt at føle dig lidt for kry. Tra la la la la – jeg kender mit eget værd – jeg er lige så god, som du er! Og så er det altså, at dette ”noget” sker i dit liv, der får dig tilbage igen i den gamle skure, hvor du måske ovenikøbet går og banker dig selv oven i hovedet.

Er det så helt håbløst?
Nej – bare rolig! Dette er kun et midlertidigt tilbageslag. Det er sådan, at alt det arbejde, du allerede har gjort på dig selv for at pudse dit selvværd, det forsvinder ikke bare sådan lige over nat. Heller ikke selvom det føles sådan.

Et løg kan ikke få sine afskrællede lag tilbage
De lag, du har fået skrællet af dit selvværdsløg, kommer aldrig tilbage igen. Og de tests, du modtager fra Universet/livet/omstændighederne er der ikke for at gøre dig modløs – men for at hjælpe dig af med endnu et lag af dit selvværdsløg. De enkelte lag, når vi er tæt på kernen kan dog ofte være de sværeste. 

Taknemmelighed
I stedet for at falde ned i et dybt hul og miste modet, så prøv at sige tak. Sig tak, fordi du nu igen har fået øje på et område, hvor dit selvværd stadig kan pudses af og arbejdes med. Vær taknemmelig over, at du nu er vokset så meget, at du er parat til at pudse dit selvværd yderligere ved at skrælle endnu et lag af. Hvis du derimod ignorerer det og bare bliver irriteret, så vælg at se det positive i, at du nu kan bruge nogle af dine gode redskaber til at skrælle også dette lag af og opnå det selvværd, du fortjener.

Hvad kan du ellers gøre?
Udover at følge de råd, du allerede kender fra din terapeut eller coach eller gode selvhjælpsbøger, kan du lave den gammelkendte øvelse med at skrive lister.

Den første liste fylder du op med alle de ting, du er stolt af hos dig selv. Du skriver simpelthen ALT, hvad du er god til af stort og småt.

Den anden liste skal handle om, hvor langt du er kommet med dit selvværd i forhold til for 1 år siden. Du vil sikkert blive overrasket over at finde ud af, hvor meget bedre dit selvværd rent faktisk er blevet på blot ét år. Du kan lege lidt videre og gå endnu længere tilbage i tiden. Jeg er sikker på, at det vil muntre dig lidt op.

Et lag ad gangen
Og så fortsætter du ellers pudse dit selvværd ved at skrælle dit selvværdsløg – et lag ad gangen – og lige pludselig en dag vil du opdage, at det er meget længe siden, du har haft brug for at skrælle et lag af. Måske udløser denne tanke så lige endnu et lag – men så skræller du også bare det.

Alene det, at du giver dig selv denne gave at blive ved med at pudse dit selvværd – viser, at dit selvværd er bedre, end du aner!

Og ved du hvad:  det er fantastisk, for det fortjener du!

Andre blogs om selvværd:

Få Selvtillid og Selvværd til at følges ad

Virtuel hammer - sådan stopper du med at slå dig selv i hovedet

Slut fred med dit selvværd på 10 måder

 

Namaste

Esther Økær Reikimester, Traumeterapeut, Coach og Healer
reikihealer.dk og qttt.dk

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Skal du have pudset dit selvværd? blog af Esther Økær