Støj i stilhed - bruger du støj som beskyttelse

Når du lukker af for omgivelserne og trækker dig ind i dig selv – derind hvor alle svar findes – derind hvor du lytter til kroppens sprog – så er du derinde, hvor alting følger hjertets sprog. Alt dette kan meget let blive overdøvet af støj. Støjen kan være, at vi ikke lytter til os selv og derved gør noget andet end at følge hjertets sprog.

Støjen vælger vi selv. Støj kan være fysisk og psykisk larm og har ikke nødvendigvis noget at gøre med larm fra for mange ord og tankermylder, musik, maskiner eller andet. Støj kan også være også i form af afhængigheder som sukker, kaffe, rygning og alkohol, der er støj for kroppen. For andre handler det om masser af arbejde og ekstrem sport og aktivitet. Så du kan også være afhængig af arbejde, træning, opmærksomhed, alt dette kan medføre stress i krop og sjæl og bryder det stille rum.

Afhængigheder stresser kroppen og bryder stilheden.

Kan tanker larme?

Tanker kan i den grad larme. Tanker kan fylde dit hoved så meget, at der ikke er ”plads til stilheden” specielt hvis det er negative tanker. Du vil have fokus på alt det, der får lov til at fylde, så dit hoved er overfyldt med tanker – og stilheden forsvinder stille og roligt. Tankerne kan være så styrende og forstyrrende, at du ikke nødvendigvis observerer at stilheden forsvinder ud af dit liv, - den er pludselig væk, og du er omgivet af støj. Støjen overdøver signalerne fra kroppens sprog. Måske har du aldrig lyttet, hvis du har lært at ”råbe op” for at blive hørt – så har du brugt energien på at få opmærksomhed.

Nogle mennesker er omgivet af støj, selv når de sover

Måske tænker du over, hvorfor nogle mennesker snorker, eller taler i søvne, - andre roterer i sengen natten igennem. Det kan der være mange forklaringer på – en af dem kan være støj. Når vi sover slapper kroppen af og vi har en anden kontakt til vores underbevidsthed. Og vil du ikke høre – hvad kroppen fortæller dig gennem drømme eller kroppens sprog, når du sover, så er eneste mulighed – støj. Og støj kan være at snorke…

Larm i stilhed

Det lyder lidt fjollet, men det er ganske enkelt muligt at nogle mennesker larmer i stilhed. De kan ikke være stille – deres bevægelser er støjende og tunge og det kan lyde som om, de tramper hen over gulvet. Vejrtækningen er heller ikke lydløs, de lyder forpustet, selv ved en ganske almindelig vejrtrækning, larmer de højlydt. De hører det ikke selv, men omgivelserne er ikke i tvivl. De larmer. Når døren lukkes, kan det ikke gøres stille – selv når opvaskemaskinen tømmes, lyder det som om porcelænet går itu. De hører det ikke. At være stille eller mediterer, kan virkelig være en udfordring for dem.

Måske har du en i dine omgivelser, som også larmer – i stilhed – så ved du, hvad dette betyder.

Bruger du støjen som beskyttelse?

Støjen kan bruges til at beskytte dig med – du kan blive indhyllet i støj, og det har sine fordele, hvis du ikke vil lytte til dit indre. Så hører du ikke kroppens sprog og signaler og kan altid sige: Det hørte jeg ikke – det har jeg aldrig sagt osv…

Vi har brug for stilhed, for at være i Nu’et, - men stilheden kan virke farlig for nogle, for tænk hvad der gemmer sig indeni? Hvad nu hvis du finder ud af, at det hele er en illusion. Hvad nu hvis du må ændre på din livsstil eller tage nye beslutninger uden for din comfortzone? Hvad nu hvis….

Det er nemt at bruge støjen til ikke at tage ansvar. Jeg havde ikke tid til at….” men bruger i stedet tiden på Facebook, nyheder, læse mails, tale i telefon…… der er hele tiden støj omkring os, medmindre vi vælger den fra.

Hvad støjer i dit liv?

Beskytter du dig med fyldord

Bruger du også en masse ord i stedet for at tale klart og tydeligt. Du kender det sikkert – at møde en person der taler og taler, og du får fornemmelsen af at halvdelen kunne være nok. Din fornemmelse går i retning af at det er overflødigt, og intetsigende. Der er virkelig mange mennesker, der taler hele tiden selv midt i en god film, kommenterer de hele tiden eller stiller spørgsmål. Det kan være et mønster, de har tillagt sig, for at overdøve kroppens sprog.

Når tale bliver til støj – kan vi ikke høre!

Hvorfor taler de så meget?

At tale meget kan være en overspringshandling – et mønster. Meget talende mennesker lytter hverken til dig, mig eller sig selv. Eller gør de?

Poweren forsvinder

Jo flere ord du bruger for at sige noget, jo mindre energi, er der tilbage i de ord du siger.

Er det også sådan du lever dit liv? Fylder du det op med støj for ikke at komme ind til kernen, for ikke at ”kikke på dig selv”.

Bruger du ord som beskyttelse, så andre ikke kan se eller høre hvem du er. Hvem gemmer sig egentlig bag alle de ord?

Måske bruger du også fyld på andre områder af dit liv? Fx som beskyttelse? For hvad? Hvis du har mod på det, så øv dig hver dag, bare i et par minutter i stilhed, og du vil i helt dit eget tempo lytte til dit indre gennem stilheden. Kun fokus på din vejrtrækning. – Og støjen vil stille og rolig glide i baggrunden.

Læg mærke til hvad du fylder ”stilheden med” så du ”slipper for at lytte til dig selv”.  Fylder du stilheden – med stimulanser som kaffe, sukker, cigaretter, undskyldninger…? Eller med mad, ord, og over aktivitet?

Lær dig selv at kende i stilhed

Lyt til din historie gennem kroppen – kroppen husker alt og ved alt – glæder, tanker, historier, oplevelser og smerter – alt!

Det er i stilhed du lærer dig selv at kende – livet ”sidder” i kroppen. Så hvor godt kender du dig selv?

 

Lad dit liv stråle

 

Kærlige tanker

Lene Kirk, Mindfulness underviser.  


Du kan læse flere af mine populære indlæg ved at klikke lige her: 

Blogs på www.levlykkeligt.dk eller på min hjemmeside www.mindmentor.dk

__________________________

Lene Kirk, Coach og psykoterapeut, med speciale i livsenergi og naturterapi, mindfulness instruktør & Yin Yoga lærer.
Læs mere her: https://www.mindmentor.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Støj og stilhed - bruger du støj som beskyttelse. Læs mere