Skriveterapi kurser og psykoterapi Annette Aggerbeck

Skriveterapeut uddannelse - Hellerup

15/08/2024 - 09:30

Styrk din værktøjskasse med Skriveterapimetoden™. Bliv eksamineret skriveterapeut. Lær at bruge særlige skriveteknikker, som du kan bruge ved mange forskellige problemstillinger hos dine klienter og i gruppeforløb.

Læs mere om den korte uddannelse og ansøg her: Skriveterapeut uddannelsen

Skriveterapeut uddannelsen for dig, der tilbyder individuel samtaleterapi og evt. også gruppeforløb. Du arbejder ud fra psykoterapeutiske metoder som fx psykolog, psykoterapeut eller psykiater. 

Skriveterapi hjælper dine klienter med at:

 • Skabe dybere kontakt med krop og følelser
 • Forstå og regulere følelser
 • Opleve mindre tankemylder og færre bekymringer
 • Styrke selvaccept
 • Forstå stressorer og undgå stress
 • Reducere symptomer ved let til moderat depression
 • Opleve mindre angst
 • Komme igennem kriser og sorg
 • … og meget mere

Skriveterapi er særdeles velegnet til at kombinere med samtaleterapi og er nyttigt, når samtalen støder på begrænsninger. Skrivning kan bruges som intervention i terapeutisk behandling til at øge klientens bevidsthed om indre organisering og dermed føre til større selvindsigt. Ved at lave skriveøvelser som hjemmearbejde kan det stimulere selvudtryk og selverkendelse. Når klienten skriver, træder det hele meget tydeligere frem, blandt andet fordi forskellige skriveterapeutiske værktøjer kan få det ubevidste op til overfladen.

Skriveøvelserne gør, at klienten fastholdes i det, I arbejder med i terapien – også uden for terapilokalet. Undersøgelser viser, at når klienter vælger at skrive mellem terapisessionerne, så tager de endnu større ansvar for deres udviklingsproces, og udbyttet af samtaleterapi øges.

Små hold og Begrænset antal pladser.

 

Skriveterapi er et evidensbaseret værktøj

Skriveterapimetoden™ tilbyder en holistisk vej til indre balance ved at fordybe sig i skriverier med fokus på kropssansninger, følelser og tanker. Gennem specifikke skriveøvelser skabes en dybere forbindelse til både kropslige fornemmelser og følelsesmæssige tilstande. Metoden er udviklet af Annette Aggerbeck, der er emotionsfokuseret psykoterapeut MPF, specialist i skriveterapi, journalist og cand.jur. Skriveterapimetoden™ henter inspiration fra flere forskellige psykologiske metoder og retninger.

Studier viser, at emotionel skrivning har en gavnlig effekt på både vores mentale og fysiske helbred. At skrive kan fx hjælpe ved angst og depression og fungere som en del af behandlingen ved stress. Videnskabelig forskning understreger, at bearbejdning af ubehagelige eller traumatiske oplevelser gennem skrivning kan have en vedvarende positiv indvirkning på vores psykiske trivsel.

Desuden viser forskning, at skrivning om følelser kan lindre symptomer forbundet med en bred vifte af sygdomme og lidelser. Patienter med kræft oplever færre smerter og en bedre prognose gennem skrivning, mens undersøgelser viser, at personer med kroniske smerter også kan opnå mærkbar lindring.

"Annette formår at bidrage til, at vi kursister både uddannes og udvikles. Det har været meget indsigtsgivende for mig både fagligt og personligt."  

- Kristina Kristiansen, autoriseret psykolog, kursusdeltager nov. 2023

 

Indhold – Skriveterapeut uddannelsen:

Modul 1: Du vil blive trænet i at bruge Skriveterapimetoden™ på dig selv, da det er en forudsætning, at du ved, hvordan skriveteknikkerne kan virke, før du bruger dem på andre.Det er afgørende at mestre metoden selv for at kunne anvende skriveterapi effektivt med individuelle klienter samt at facilitere skriveterapi i gruppesammenhænge. Der vil også være meditation i forbindelse med visse skriveøvelser.

Modul 2: På dette modul bygger vi videre på den viden og erfaring, du har opnået i brugen af Skriveterapimetoden™ fra første modul. Her vil du lære, hvordan du implementerer skriveterapi i arbejdet med individuelle klienter. Vi vil sammen udforske kreative tilgange og eksperimentere med skriveøvelser, der adresserer forskellige psykologiske udfordringer. Du vil få mulighed for at afprøve disse skriveøvelser med dine klienter og modtage supervision for at styrke din faglige udvikling.

Modul 3: På det sidste modul vil du lære at facilitere Skriveterapimetoden™ i gruppesammenhæng. Du vil blive introduceret til din rolle som skriveterapeut i gruppesessioner og lære at skabe et trygt og støttende miljø for deltagernes skriveproces. Derudover vil du blive trænet i at holde korte guidede meditationer og samtaler, som supplerer og forstærker effekten af skriveøvelserne.

Efter gennemførelsen af dette modul vil du blive bedt om at udarbejde en mindre skriftlig eksamensopgave, som vil blive vurderet som bestået eller ikke bestået. Efter bestået eksamen vil du kunne kalde dig skriveterapeut. Du vil få udleveret dit eksamensbevis på en afslutningsdag.

Uddannelsen forløber over 7 dage spredt over nogle måneder.

Datoer:

Modul 1: Torsdag 15. og fredag 16. august, kl. 9.30-16.30

Modul 2: Fredag 13. september og torsdag 24. oktober, kl. 9.30-16.30

Modul 3: Torsdag 7. og fredag 8. november, kl. 9.30-16.30

Afslutningsdag: Fredag 6. december, kl. 9-15

Undervisningen foregår i Hellerup, lidt nord for København, tæt på offentlig transport og med gode parkeringsmuligheder.

Pris: 14.995 kr. (ekskl. moms)

Beløbet kan betales i rater. Prisen omfatter undervisning, personlig feedback samtale, undervisningsmateriale inkl. bog om skriveterapi og eksamensbevis. Hertil kommer forplejning i form af let morgenmad første dag og hver mødegang kaffe/te og frugt.

Tilmeld dig

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte psykoterapeut MPF og specialist i skriveterapi Annette Aggerbeck på e-mail: kontakt@skriveterapi.dk

Arbejder du ikke med psykoterapi og vil du gerne lære at bruge skriveterapi for andre, så er dette kursus måske noget for dig? Læs mere her: Kursus i skriveterapi for fagpersoner

 

__________________________

Skriveterapi kurser og uddannelser samt Psykoterapi
ved Annette Aggerbeck

www.skriveterapi.dk
www.aggerbeck-terapi.dk
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter
Bliv eksamineret skriveterapeut