

Jeg lovede i sidste blog,
at jeg ville skrive lidt om proteiner, og hvorfor jeg synes det er godt
at få om morgenen. Der er forsket meget i de gavnlige virkninger af at
indtage proteiner til morgenmad, især i forhold til vægttab og
vægt-vedligeholdelse.
Men først og
fremmest, hvad er proteiner? Det er kød i alle afskygninger, fisk, æg,
nødder, bønner, bælgfrugter og mejeriprodukter.
Her er 3 gode grunde til at spise proteiner til morgenmad:
Proteiner indtaget om morgenen er med til at dæmpe trangen til søde sager senere på dagen.
Proteiner mætter meget, og holder derfor naturligt sulten lidt hen, så du ikke går og småspiser op ad dagen.
Proteiner giver en højere forbrænding efter indtagelse, da kroppen bruger ekstra meget energi på at fordøje dem.
Derfor, kom i gang
med at få noget protein på morgenbordet i stedet for luftbrødet. Hvis
idéen om bøf til morgenmad er lidt crazy, så start ud med at bruge et
proteinholdigt syrnet mejeriprodukt som fx. skyr og drys lidt bær og
hakkede mandler på, mums!! Prøv en anden dag med lidt scrambled eggs med
lidt cashews på siden, det smager super lækkert. Er du, ligesom mig,
fan af smoothies, så gør den ekstra mættende og proteinrig med førnævnte
skyr eller et neutralt valleproteinpulver, fx AminoComplex. Når du er
blevet rigtig hardcore, kan du spise det samme til morgenmad som du
ville spise til aftensmad :-) Det vigtigste er, at du selvfølgelig får
varierede og velafbalancerede måltider, dvs. ikke kun protein men også
kulhydrater (grøntsager, frugt og fuldkorn) og det sunde fedt
(vegetabilske olier, avocado, oliven, frø, kerner) i hvert måltid.
Velbekomme!
Til info:
100 g kylling indeholder ca. 20 g protein
100 g mandler indeholder ca. 20 g protein
100 g æg indeholder ca. 12 g protein
100 g hvide bønner indeholder ca. 21 g protein
100 g torsk indeholder ca. 19 g protein
kilde:
Kommentarer
log ind eller opret konto for at skrive kommentarer