Tanker har forstyrrende taget magten - her er hvad du kan gøre

Vi kender det alle sammen. Tankemylder. Det, der fylder søndag aften, når du ikke kan sove. Tankerne, du blot ønsker langt væk. De forstyrrer dig. Forstyrrer din søvn. Stjæler ro´en fra dig. 

Tankemylder, når der er noget, der gør ondt. Tankemylder, når du kæmper med at nå frem til en løsning. Tankemylder, der bare alt for tit tager din opmærksomhed. 

Du har hørt det tit; “Du skal ikke tænke så meget. Lad være med at bekymre dig”. Du ved det, men du ved slet ikke, hvordan det kan lade sig gøre “ikke at tænke”. Du føler ikke, du har kontrol over det. Det sker jo helt af sig selv. Du kæmper med at finde ro. Forsøger derfor at finde løsninger til, hvordan du kan få tankerne til at gå væk. Uden at du forstår, at du i virkeligheden fortsætter med at gøre mere af det, du ønsker at blive af med. Det er en stor ond cirkel. Tankerne HAR taget magten. 

Sådan er det for mange. Så længe du kæmper med at få tankerne til at gå væk, jo mere opmærksomhed du giver det, jo mere vil de vokse. 

Når du ønsker at få dine tanker til at forsvinde, er det det samme som at bede havet om at stoppe med at lave bølger. Dit sind er skabt til bevægelse, som havet til at lave bølger. Du kan derfor ikke kontrollere dine tanker, men du skal vide, at du kan kontrollere, hvad du vælger at gøre med dem. Synes du at dine tanker har taget magten fra dig, er det måske på tide, at du får et nyt forhold til dem. 

Hvad kan du gøre, når tankerne har taget magten?

  • Du skal vide, at tanker bare er tanker. De er det filter, du ser verden igennem, men ikke nødvendigvis et sandfærdigt billede på virkeligheden.
  • Du kan træne din opmærksomhed og bevidsthed ved at træne mindfulness! (Opmærksomhed og bevidsthed giver dig mulighed for at tage nye valg, tage styrringen i dit liv)
  • Mød dine tanker og dit tankemylder med accept. Vid, at jo mere du kæmper imod, jo mere vil det fylde. Det, du giver din opmærksomhed, vil vokse.
  • Bliv bevidst om, hvad der er vigtigt og værdifuldt i dit liv! 
  • Læg mærke til, om dine tanker hjælper dig mod at gøre det, der er værdifuldt i dit liv, - eller om de hiver dig væk fra det værdifulde?

Hvis du opdager, at dine tanker og tankemylder ikke hjælper dig til at leve det værdifulde liv; FLYT FOKUS, på en måde, hvor du tillader dine tanker at være der, MEN GØR DET VIGTIGE I DIT LIV!

Vid, at der findes store beslutninger i livet, du ikke kan tænke dig til. De kommer fra hjertet. Hav tillid til livet og processen. Der sker det, der skal ske, når du er klar til det.

Glem ikke at brug dine sanser; se, mærk, smag, duft og lyt. Brug din krop. Dette er et glimrende middel til indimellem at flytte fokus fra hoved til krop.

Med aktive skridt mod dit værdifulde, vil dine tanker ikke længere have magten. Du tager styrringen tilbage! Dine tanker kan aldrig blive problemet; snarere dit forhold til dine tanker.

Det er dit valg!

Kh Heidi

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tanker har forstyrrende taget magten - her er hvad du kan gøre