Reikimester - Healer og Coach

Perfekt - det ville da være kedeligt

Stræber du efter at være perfekt? Hvad betyder det for dig at være perfekt? Og hvorfor er det egentligt lige, at det er så vigtigt?

Del dine fejl
Lige i øjeblikket kører der en kampagne – især rettet mod de unge - omkring perfekthed. Kampagnen hedder ”Del dine fejl”. Blandt andet kan man se nogle videoer med kendte og succesfulde mennesker, der fortæller om nogle af de fejl, de har lavet i løbet af livet. Mange tror fejlagtigt, at de er de eneste, som fejler og ikke er perfekte. De tror, at succesfulde kendte mennesker altid har været perfekte og aldrig lavet fejl.

Alle vil være perfekte
Kampagnen i øjeblikket er, som nævnt, fokuseret på den unge generation, men jeg kan skrive under på, at perfekthedsfænomenet ikke kun eksisterer blandt unge, men i alle aldre.

Jeg har ofte haft klienter siddende overfor mig, der klager over, at de er så uperfekte. ”Alle andre har bare styr på det hele – undtagen mig”. Når vi så dykker dybere ned sammen, går det op for dem, at det faktisk er helt ok ikke at være perfekt.

Hvad betyder det egentligt at være ”perfekt”?

Er man perfekt, hvis:

Man har mange penge?
Man har succes?
Man kun køber dyrt designertøj?
Man er slank?
Man har store bryster?
Man har en perfekt hud uden rynker eller bumser?
Man altid overholder alle regler?
Man har mange venner?
Man kun spiser økologisk?

Eller – omvendt: Er man ”uperfekt”, hvis:

Man altid skal knokle for at få pengene til at slå til?
Man dummer sig gang på gang?
Man kun køber tøj i supermarkedet?
Man har en hud fyldt med bumser eller rynker?
Man er overvægtig?
Man har små bryster?
Man har fået en parkeringsbøde
Man kun har et par enkelte venner?
Man køber de madvarer, som man har lyst til?

Hvem bestemmer?
Hvem er det, som bestemmer ”ingredienserne”, der skal til, før man er perfekt?

Jeg blev SÅ glad i dag, da jeg hørte om denne kampagne. Jeg blev glad, fordi jeg tror, at det er vigtigt, at de unge får dette budskab, så får mulighed for at vælge anderledes - altså at lade være med nødvendigvis at stræbe efter perfekthed.

Jeg blev også glad, fordi jeg så ganske absolut IKKE er perfekt selv. Selvfølgelig er jeg ikke det. Og jeg har lavet MASSER af fejl i løbet af mit liv. Og jeg laver stadig MASSER af fejl.

Og ved I hvad – unge som gamle?

Tidligere erfaringer former dig
Hvis jeg ikke havde lavet alle de fejl i mit liv, var jeg ikke blevet til den person jeg er i dag. Jeg er f. eks. overbevist om, at jeg ikke ville være i stand til at hjælpe kvinder, der bliver ved med at tiltrække usunde forhold, hvis jeg ikke kendte det fra mit eget liv.

Mine tidligere fejl har givet mig erfaringer, der har lært mig at træffe bedre og sundere valg i livet. Måske har jeg lavet de samme fejl igen og igen – men pludselig en dag er jeg stoppet med at lave dem, fordi jeg har lært af mine erfaringer.

Vi er ”kun” mennesker
Og fordi jeg er et menneske (hurra), bliver jeg ved med at lave fejl i løbet af livet (både nye fejl og gamle fejl). Disse fejl bliver ved med at forme mig videre til at blive en bedre og bedre udgave af mig selv. – Men om det betyder, at jeg bliver perfekt …… hmmmm. Nej – det tror jeg ikke.

Det er kedeligt at være perfekt
Selvom nogle mennesker måske for dig virker ”perfekte” – så vær helt sikker på, at også de har lavet fejl – og stadig laver fejl. Også de er uperfekte. Som jeg også har læst et sted på nettet:

Det uperfekte er det nye perfekte!

Måske kan man ovenikøbet gå så vidt at sige, at det er kedeligt at være perfekt. Uden alle nuancerne skiller du dig jo ikke ud fra mængden.

Så elsk dig selv – som du er – for du er dæleme perfekt allerede – selvom du ikke er perfekt!

Hav en fantastisk weekend - Livet venter på dig!

Namaste

Esthers Fredagsblog

Reikimester, Healer og Coach Esther Økær

www.reikihealer.dk og www.inkahealer.dk og www.circleoflight.dk

 

 

__________________________

Reikimester Healer og Coach Esther Økær, Greve
https://www.reikihealer.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Perfekt - det ville da være kedeligt. Læs med