Positivt pladder?

Hver gang jeg holder foredrag eller workshop taler jeg om, at alting starter med en tanke. En tanke, der giver os en given vibration, der definerer et fokuspunkt, som vi tiltrækker med. Det er derfor man kan sige, at vores tanker skaber vores liv.

Der er mange, der siger det samme. Der er også mange, der siger, at vi skal tænke positivt for at skabe et positivt liv. Det er jo oplagt – når tanker skaber liv, så skal vi justere i vores tanker.

Det er sådan set rigtig nok. Det mener jeg også. Alligevel er der et vigtigt forbehold, som skal med. Jeg mener nemlig ikke, at vi skal tænke positivt hele tiden.

Hvis vi forsøger at tænke positivt hele tiden, kommer vi alt for let til at lægge afstand til de svære følelser og gøre dem forkerte, når de ikke er positive. Det svarer lidt til at smøre flødeskum på skidt, og så påstå at skidtet er væk. Det er det jo ikke. Det kan godt være, at flødeskummet ser pænere ud, men det ændrer ikke grundlæggende ved skidtet.

Det er at forsøge at snyde dig selv. Som regel ved vi godt inderst inde, at det er flødeskum på skidt, når vi forsøger at forandre tanker fra tunge til positivt i et hug. Afstanden mellem nutiden og det positive ønske er for stort.

Jeg mener altså ikke, at vi skal tænke positivt hele tiden. Men jeg mener, at vi skal tænke selvkærligt hele tiden. Det betyder også, at vi skal rumme de svære følelser og stå ved dem. Jo bedre vi bliver til at stå ved, hvordan vi har det – også når det hverken ser pænt ud eller føles godt – jo hurtigere forløses de svære følelser.  

Tunge tanker er altså ikke ”forbudte”. De er en del af livet og en del af det at være menneske. De skal rummes.

På den anden side skal vi heller ikke smøre os ind i dem. Når vi mærker dem, er der ingen grund til at gøre det værre ved at dyrke dem. Når vi dyrker dem ender vi tit i drama og offerrolle. Det er en balancegang, der kræver lidt øvelse. Finten er at tænke selvkærlige tanker, der støtter dig.

Birgitte Hansen, Spirituel Mentor

Selvkærlige genveje til overskud: http://birgitte-hansen.dk/ 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Positivt liv og svære følelser og tanker. Spirituel Mentor Birgitte Hansen på Levlykkeligt.dk