Følelserne er vores allerbedste pejlemærke!

Glæde i hverdagen

Jeg kan idag (altså på dette tidspunkt i min udvikling) glæde mig over de mindste ting i livet. Naturen giver mig den der helt vidunderlige følelse af, at alt er godt. Uanset hvad, så vokser træerne igen, de skyder knopper og de kommer sig. Indtil de dør. Og sådan er det også med os mennesker. 

Følelser

Kender du til følelsernes grundlov? Næh sandsynligvis ikke. Det er et af mine allerbedste værktøjer i min praksis, fordi med det værktøj kan vi som mennesker adskille os fra den velkendte styring af følelser til at være styret af vores inderste kerne. 

Jeg kan ikke gengive den her, for den er underlagt copyright fra min skole. Derfor vil jeg fortælle dig en historie om følelser, sorg, glæde, stress, livsplanlægning og livshjul - en historie fra mit eget liv, sådan som jeg har oplevet den tur.

Sorg 

Jeg blev inviteret med en veninde til en dansk ø. En tur, som skulle handle om at give veninden noget af alt det, hun gerne ville nå, inden hun fik sin "dødsdom". Det var en uge fuld af sorg og glæde, som jeg havde haft svært ved at være i før jeg lærte, at "alle følelser er ok, de har et budskab til mig". For sorgen over min venindes svære svære følelser i forbindelse med denne uges "mål", hendes dødsdom, fyldte. For os begge to - på hver sin måde. 

Tidligere ville jeg have haft svært ved at rumme det at være sammen med et så sygt menneske (med mindre det var tæt familie), men ovenstående sætning har virkelig hjulpet mig med at rumme andres følelser. Det at kunne svinge mellem sorg og glæde er måske svært at forstå, men med ovenstående sætning in mente går det meget bedre. Vi behøver ikke forstå følelser, de er blot følelser som kommer og går - lidt som skyer på himlen. Og når sorgen er der, kan vi blog acceptere den og lade den passere igen. Og vi har brug for hinanden. Både når vi har det godt og når vi har det skidt. Også selvom det er venner. Idag, hvor så mange singler lever alene, har vi endnu mere brug for hinanden og det at blive forstået følelsesmæssigt giver en nærhed, som er så vigtig for os mennesker.

Stress

I løbet af den uge var alle følelser i spil, glæde, sorg, ked af det, bekymring, frygt og stress. Jeg oplevede både stor glæde i forbindelse med veninden, naturen og heste, venindens hund fik en sygdom og måtte akut opereres og andre planer ændres. Stress er ok, når den bruges fornuftigt - til for eksempel at handle hurtigt på alvorlige oplevelser eller deciderede farer. Og det at kunne sige til sig selv "at mine følelser er mine følelser" betyder, at jeg kan passe godt på mig selv undervejs i løbet af en uge, hvor alle følelser er i spil. 

Jeg tager ansvar for mig selv og mine følelser, for undervejs oplever jeg træthed og begynder at have lyst til at diskutere eller snerre. Nogle gange opdager jeg det ikke og min veninde siger blot kærligt "du er vist træt" hvortil jeg kan svare, ja! Så simpelt kan det gøres - og efterfølgende kan jeg tage en lur og genvinde mine kræfter. 

Nu fik du lidt af mit værktøj - blot gengivet i et overblik. Jeg bruger dette værktøj - både i online livsplanlægning og i min praksis. Fordi følelserne er grundlaget for at lære at leve sammen - i nærhed, kærlighed, sorg og glæde.

Jeg holder så meget af dem, og hvis du vil, så prøv at skrive din vision i krop/psyke, så du får integreret dine følelser og lærer at være til stede. I sorg og i glæde, som jo følges ad hele livet. Vi fødes, vi mister, vi får, vi dør. Nuancerne gør livet spændende og vi kan lære at leve med nuancerne - uden at gøre køb på os selv.

Tag en dejlig dag,
Kærligst Helene

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Følelser behøver ikke være forkerte, rigtige. Følelser er blot følelser.