Nydelse

Det er bevist at en del af vores hjerne "lever” af nydelse. Får den ikke nydelse, så nedsættes livskvaliteten og livsglæden.

Er dit behov for nydelse dækket?

Er nydelse en naturlig del af din hverdag eller er den primært forbundet med gourmetmiddage, ferier, store natur og kulturoplevelser, krammet af den helt rigtige mm.?
Nogen af os springer fra nydelsesø til nydelsesø, og sommetider er der langt i mellem øerne:) Jeg har været "øhopper" hvad angik nydelse. Jeg gik endda efter så store doser nydelse på mine øer at jeg gerne undværede i uger eller måneder for at få det store kick. F.eks. tog jeg på skønne ferier og for at kunne det arbejdede jeg og sparede så meget at min hverdag blev noget der skulle overstås. Når jeg så endelig kom hjem til "øen" skulle jeg bruge 3 dage på at finde mig selv og evnen til at nyde, og 3 dage før jeg skulle hjem begyndte jeg at tænke på den trædemølle der ventede mig derhjemme og fratog mig selv muligheden for at nyde det sidste af ferien. Så oveni at jeg undværede i hverdagen, så fik jeg ikke engang det maksimale ud af min længe "opsparede" nydelse.
Jeg var slet ikke bevidst om hvad der foregik, men et var sikkert, jeg trivedes ikke. Og jeg længtes efter noget, som jeg ikke kunne sætte ord på. På et tidspunkt blev mit liv for surt, imellem øerne og jeg konsulterede en psykolog som arbejdede med mindfulness i sin terapiform.
Det ændrede mit liv! Han forklarede mig om nydelsens værdi for hjernen og om det der sker når man ikke har nydelse i sit liv og bedst af alt lærte han mig at se al den nydelse der er muligt at få i mit NU. At der er mange flere øer omkring mig end jeg så - ja faktisk er de fleste af dem så tæt på hinanden at de knap er øer:) Ferierne er stadig nydelse - ja, men vi taler ikke liv eller død, hvis ikke jeg kommer på dem! Og jeg bruger ikke 6 dage af ferien på at finde ind til nydelsen eller på at forbedrede mig på at skulle slippe den igen. For hverdagen har den nydelse jeg skal bruge, for at min hjerne arbejder med mig og ikke begynder at sende varslinger om depression, meningsløshed osv.

Nydelse i dit nu - hvad er det?
Mit kan f.eks. være at tilberede enkel mad af gode grund ingredienser og spise den i stilhed og betragte den, dufte til den og smage grundigt på den. Når jeg er med mit måltid med alle sanser så hæver mit nydelsesbarometer sig markant, på ingen tid. Det kan også være at være 100 % til sted når jeg er i bad, nyde det varme vand på kroppen, duften af shampooen som jeg godt kan lide osv. Det kan være at gå en tur ved vandet og tage alle indtryk ind. Det kan være at nyde et kram, være i det og tage imod det osv. osv.
Hvis du ind imellem føler at dit liv indeholder for meget ”øhopperi” så prøv at se på om du har øer i dit liv, du slet ikke ser, og om du har satset for meget på de store øer, via samværet med dine venner, din kæreste, din næste ferie, jagten på det bedste gourmet måltid osv. Her kan ligge så meget guld og vente på dig.

Ha' en dejlig og nydelsesfuld dag:)

__________________________

Team Levlykkeligt
Kontakt os her: http://levlykkeligt.dk/kontakt

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Nydelse