Bare gør det dårligt! - og få gang i dine drømme

Jeg møder tit mennesker der har en masse drømme og tanker om, hvad de gerne vil opnå. Hvordan deres arbejde burde gøres, hvor gode de burde være til en opgave, hvordan et oplæg skal skrives for at være virkelig godt, hvor langt de skal kunne løbe for at være virkelig gode osv. osv.
De bruger en masse krudt på at gøre det perfekte. At få det helt rigtigt!
Denne stræben holder dem tilbage fra at få udrettet noget som helst. For det bliver aldrig helt perfekt... De har fået det forfattere kalder "skriveblokering". En tilstand vi også kan opleve på områder i vores liv.

Så et lille fif, når du har fået "skriveblokering" (det gør vi alle nu og da):
Bare gør det dårligt!
Løb en dårlig tur, skriv et dårligt oplæg, lav en dårlig opgave, gør dit arbejde dårligt. Sig til dig selv: Jeg ved godt, jeg ikke føler mig helt klar til at gøre det her, men nu gør jeg det bare dårligt. Jeg laver en version 1, der bare er "shitty".
Når du så først kommer i gang, sker der noget helt andet. Du mærker din energi kommer tilbage. Du begynder måske ligefrem at synes det er sjovt at eksperimentere med den opgave, du skal lave dårligt. Din kreativitet bobler. Og når opgaven er gennemført, føler du dig faktisk godt tilpas.
Hvorfor? Fordi presset om perfektionisme er væk. Fordi du giver dig selv lov til at lære. Fordi den eneste måde vi bliver gode til noget, er ved at øve os. Vi kan sagtens løbe godt, lave gode opgaver og skrive flotte oplæg. Vi har masser af kreativitet i os. Det er bare fordi, vi er så bange for at gøre det dårligt, at vi ikke får det gjort.
Næste gang du har en vigtig opgave, der skal laves, og du møder din "skriveblokering", så sig til dig selv: "Jeg føler mig ikke klar til det her, men nu gør jeg det bare alligevel på en dårlig måde". Mærk hvad der sker, lav sjov undervejs, nyd processen - så kommer det helt af sig selv. God fornøjelse! :-) __________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Kære Mette,

Bare gør det dårligt!

Smukt, ganske enkelt smukt.

Må jeg supplere:

Kun ved at indse, at den eneste måde at være perfekt på, er ved at erkende at man aldrig bliver perfekt. Således forbliver man kun perfekt, så længe man accepterer sin egen uperfekthed, for kun uperfekthed gør perfekt.

Kærligst
HCA

Bare gør det dårligt! - og få gang i dine drømme