Nytårsforsæt – STOP dig selv!

Nytårsforsæt? – STOP dig selv og prøv at starte det nye år med at være selvkærlig og nænsom over for dig selv.

Året er ved at rende ud og foran os ligger et nyt år, et uskrevet blad, en mulighed for at starte på en frisk. Med de bedste intentioner om at gøre det nye år endnu bedre end det foregående, laver vi nytårsforsæt.

Men lad nu være med at begrænse dig med de traditionelle nytårsforsætter, der alle på den ene eller anden måde, gør dig FORKERT. De understreger at dér hvor du er ny, dén du er nu, er FORKERT. Og alle leder de til en negativ tanke om dig selv.

Jeg skal tabe mig = Jeg er for fed

Jeg skal bruge mere tid med familien = Jeg er en dårlig forælder

Jeg skal dyrke mere motion = Jeg er lad og doven

Osv.….

Og ud over, at de kan være med til at starte en negativ tankespiral om dig selv, er chancen for, at en så vag og uspecifik plan nogensinde bliver til mere end en god intention og måske 10 dages halvhjertet forsøg, er mikroskopisk lille. DU er jo dømt til at fejle, allerede inden du er gået i gang.

Så i stedet for at fokusere på de ting du gør FORKERT og BURDE gøre anderledes, så sæt fokus på de ting du gerne vil have mere af i dit liv og de områder, hvor du ønsker at udvikle dig. Alt sammen med kærlighed og tålmodighed over for dig selv.

Jeg vil fortsætte med at... = Du gør det allerede godt

Jeg vil øve mig på at…. = Du accepterer, at ting kræver øvelse og vil derfor måske ikke slå dig selv så hårdt i hovedet hvis, der skulle komme en smutter.

Jeg vil lære at… = Du giver dig selv lov til at udvikle dig i dit eget tempo.

Mit bedste råd til dig, når du Nytårsaften står med champagnen i hånden og venter på at det sidste slag fra Rådhusklokkerne lyder er at love dig selv ÉN ting:

JEG VIL LYTTE TIL MIG SELV OG TAGE MIG SELV ALVORLIGT.

Lytte til min krops behov. Din krop er klog og hvis du lytter har den altid svaret og guide dig mod et både sundere og mere balanceret liv.

Lytte til min mavefornemmelse. Den er som regel spot on, men for at kunne høre den, er du nødt til at lytte.

VÆR BLID OG NÆNSOM OVER FOR DIG SELV… OGSÅ NYTÅRSAFTEN!

Og giv dig selv, i det nye år, lov til at anerkende dig selv for de ting du gør godt på vejen hen mod det liv, du gerne vil have. En fantastisk måde at skabe både motivation og sikre, at du også selv husker at være opmærksom på hvad du opnår, er at bruge familiekalenderen eller køb dig en kalender til dig selv og så hver gang du gør noget positivt for dig selv og rejsen hen mod det liv og den hverdag, du gerne vil have, så markér det. Evt. med et lille stjerneklistermærke eller tegn et lille rødt hjerte. På den måde er du nødt til et øjeblik at dvæle ved din fremgang og det du har gjort og det i sig selv, er at give dig selv en fortjent anerkendelse. For du får nok ingen andre til at give dig en klapsalve, når du kommer hjem efter en 2, km luntetur eller den dag du vælger at spise lidt flere grøntsager til aftensmaden end du plejer.

Det er dig selv, der med kærlighed skal holde dig selv på rette kurs og huske dig selv på, at også de små sejre ER sejre. SÅ giv dig selv en highfive næste gang du vælger at tage trappen i stedet for elevatoren, cyklen i stedet for bilen eller tager det sunde alternativ til eftermiddagskaffen. For bare dét øger chancen for, at du også gør det næste gang du står over for valget! Og når det hele synes lidt svært og selvkritikken banker på og fortæller dig, at du ikke kommer nogen vegne. Så slå op i din kalender og nyd synet af små stjerner, der alle er et tegn på, at du er på rette vej og gør noget godt for dig selv. Tager du vare på dig selv og giver dig selv det du har brug for, vil du helt naturligt opbygge en større styrke og inden du får set dig om, har du taget fat om de større og mere uopnåelige mål.

Jeg ønsker dig et godt Nytår og et nyt år fyldt med små succeser.

Karina

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Nytårsforsæt – STOP dig selv! Læs hvorfor