Psykoterapi og coaching af dit indre barn i København

At heale vores ar på sjælen

Mange af vores uhensigtsmæssige handlemønstre og begrænsende overbevisninger, er ofte baseret på meget tidlige ar på sjælen. 

På oplevelser og hændelser som i sin tid fik os til at tage nogle meget dybe beslutninger om hvem vi var og hvordan vi skulle være for at blive elsket og accepteret, fremfor at blive afvist og føle os udenfor. Andre igen gør sig hårde og usårlige og beslutter, at de ikke har brug for nogen og er ligeglade med andre. 

Men alt dette er kun strategier for at beskytte os selv og har intet at gøre med vores oprindelige kerne.

Som barn er det meget angstfyldt ikke at blive set, hørt og elsket som den man er og vi kommer ofte til at sætte nogle meget uhensigtsmæssige lighedstegn.

Disse tidlige lighedstegn er ikke nødvendigvis sande, men kan opleves som sande, når man f.eks. kun er 3 eller 6 år gammel. De bliver desværre meget rodfæstet i os og som voksne kan vi stadig identificere os med dem og tro på at de er sande. 

Hvad styrer og kontroller dig?

Disse overbevisninger og handlemønstre bliver til en slags indre programmer og får vi ikke forstået, hvor de kommer fra og forløst de smerter eller spændinger, der ofte ligger nedenunder, ja så vil de præge og styre vores voksenliv på en ganske uhensigtsmæssig måde.

Jeg har arbejdet i mere end 30 år med mennesker, som udadtil var velfungerende og havde meget succes, men som alligevel havde en dyb overbevisning om, at de ikke var gode nok. De var således bange for at fejle, skulle konstant være den stærke, præstere det optimale eller turde ikke lukke folk alt for tæt på, selv om de længtes efter nære relationer.

Mange kender det

Mange kender det sikkert. At skulle opretholde en facade, som for alt i verden ikke må krakelere. Det kræver både energi og gør det svært bare at være os selv og yde det bedste vi kan ud fra et afslappet og naturligt sted. Lever vi på den måde i længere tid kan det give sig udslag i megen stress, følelsesmæssig ubalance, træthed og diverse følge-symptomer.

Det er både slidsomt og smertefuldt at holde sig selv tilbage eller prøve at være en, man dybest set ikke er. Og tør vi ikke vise hele os, så kan det være svært at opbygge nære og meningsfulde relationer og fungere optimalt sammen med andre. Både hjemme hos familien, i parforhold og på jobbet.

Terapi er godt for sjælen

Rationelt giver det ingen fornuftig mening og ofte er årsagen til at vi styres af uhensigtsmæssige roller og handlemønstre ikke helt klare eller bevidste og det er her, det er godt at gå i terapi. Så man kan opdage og hele de sår, som ellers ikke vil heles af sig selv. Sår som ødelægger og forhindrer en i at leve det liv man ønsker og som er bedst for en.

Ofte må man ind og se på de tidlige hændelser, via den metode jeg  kalder ”healing af det indre barn” altså heling af de ar på sjælen, som vi måske netop har båret på over længere tid.

Mange af vores overbevisninger og mønstre grundlægges ofte i en meget tidlig alder og de påvirker os desværre stadig som voksne, hvis ikke vi tager kærligt hånd om dem. Jeg tager altid udgangspunkt i her- og nu situationen og ser så, hvor det fører hen og hvilken terapiform, der den mest hensigtsmæssige.

Kortere eller længere varighed

Terapi kan være af kortere eller længere varighed, hvor du har mulighed for at blive mere bevidst om, hvad der styrer dig og du kan derefter tage nogle bedre og mere hensigtsmæssige valg. 

Lige nu vælger rigtig mange mennesker heldigvis at gå i terapi eller til coaching for at udvikle sig og få større selvforståelse. 

Selvudvikling og interesse for at forstå sig selv bedre, er for alle – både for dem der har et helt konkret problem eller mønster, de gerne vil have løst og også for dem, der i bund og grund har det godt , men som bare gerne vil udvikle sig endnu mere gennem sparring med deres terapeut eller coach.

For alle gælder det at man grundlæggende får mere kontakt med Essensen / sjælen og får en tydeligere fornemmelse af, hvem man dybest set ER…..

At opleve sjælen folder sig ud

Det er altid glædeligt at se et menneske  folde sig ud og opleve, at de får større selvværd og respekt for den de inderst inde er. At opleve det bliver nemmere for dem at udtrykke sig naturligt og kunne styre og kontrollere de følelser og mønstre, som før var forbundet med stor smerte, håbløshed eller selvkritik.

Kærlig hilsen
Kasha Hansen 

 

__________________________

Kasha Hansen
Psykoterapeut (MPF), NLP træner, ID-Life Coach, Stress Coach & MFN-Instruktør
https://www.terapidervirker.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Terapi eller coaching udvikler større selvforståelse. Læs hvordan