Lidt sund fornuft om kroppen

Vi lever i en kultur som er besat af kroppen, i et samfund hvor næsten alle virkelig bekymrer sig over deres krop og er meget identificeret med den. Bare der ikke går noget ”galt”, bare man ikke bliver syg, bare der ikke sker noget ... Det er det mantra der kører i de flestes hoved.

For de fleste af os er virkeligheden at kroppen nogle gange gør ondt. Nogle gange har vi ubehag eller smerter forskellige steder. Det hører med til at have en krop. Men som regel er det ikke halvt så slemt som vi tror det er. Men når vi tror at det er ”dårligt”, eller tror at der må være et eller andet alvorligt i vejen med os når vi har ubehag eller smerter – bliver vi bange og begynder at spænde. Og når vi bliver bange og anspændte gør vi det sværere for vores krop at gøre dens naturlige arbejde, som er at genskabe balance og helbrede sig selv. Dette er uheldigt fordi det er det kroppen gør – den helbreder sig selv, helt af sig selv. Hvis du for eksempel skærer dig i fingeren, heler såret sig af sig selv. Du skal ikke gøre noget. Og intet kan stoppe det. Det er sådan vores krop er sat sammen. Og vi kan gøre det meget nemmere for vores krop at gøre dens vidunderlige arbejde hvis bare vi kan holde op med at spænde ben for os selv mentalt. Og med det mener jeg ikke at blive opslugt af ”katastrofetanker” hver eneste gang vi oplever fysisk ubehag eller smerte.

Når vi tror på katastrofetanker udløser vi kroppens ”kæmp eller flygt”-mekanisme. Når kæmp eller flygt-mekanismen bliver udløst, udskiller kroppen derefter adrenalin og andre hormoner som modarbejder den dybe afslappelse og tillid (kærlighed = endorfiner) som undersøgelser viser styrker immunforsvaret og fremmer helbredelsesprocessen.

Så hvad kan vi gøre?

Når vi forstår denne mekanisme, kan vi aktivt støtte vores krops naturlige evne til at helbrede sig selv i stedet for at modarbejde vores krops helbredelsesevne – ved at sige ting til os selv som:

– Det er sikkert ikke så slemt som jeg tror.
– Dette går også over.
– Min krop er en fantastisk selvhelbredende organisme – den ved præcis hvad der skal gøres.
– Min krop genskaber hele tiden balance – det er dens job og dens naturlige impuls/aktivitet.
– Nogle gange har jeg det godt, og andre gange har jeg det mindre godt. Det ændrer sig hele tiden, men når jeg stopper op og lægger mærke til hvad det er der sker, opdager jeg at jeg stadig er her.
– Selv om dette er ubehageligt, vil jeg bare tillade og acceptere og lade min krop gøre sit vidunderlige helbredelsesarbejde.
– Jeg får det helt sikkert bedre.
– Det er kroppens natur at helbrede sig selv.
Dette er at have en sund samtale med dig selv om kroppen.

I denne forbindelse er det også en vidunderlig praksis at påskønne din krop og minde dig selv om alle de vidunderlige ting din krop gør for dig, i stedet for at fokusere på hvert eneste lille ubehag eller smerte. Du kan sige til dig selv ...
Jeg er så taknemlig fordi:
– Jeg kan gå
– Jeg kan tale
– Jeg kan se
– Jeg kan trække vejret
– Jeg kan køre på cykel
– Jeg kan bruge min computer
– Jeg kan gå på arbejde
– Jeg kan løbe, danse, synge, hoppe og lege
– Jeg kan gå tur i skoven
– Jeg kan gå i biografen
– Jeg kan se tv
– Jeg kan spise og drikke
– Jeg kan elske
– Jeg kan sove
– og så videre.

Når først du kommer i gang, bliver listen utrolig lang, og kroppen får det altid bedre når du giver dig tid til at lægge mærke til hvor vidunderlig den er, og hvilken utrolig gave du har fået.

Ved at fokusere på alt det gode din krop konstant gør for dig, bruger du dit sinds kraft på en sund måde fordi det du fokuserer din opmærksomhed på vokser i din oplevelse. Så jo mere du fokuserer på den styrke og sundhed du har, desto mere styrke og sundhed vil du opleve. Dette er ikke bare ønsketænkning. Talrige undersøgelser har vist at vores krop har en tendens til at manifestere det vi tænker og tror på. Se mine bøger ”Det vågne menneske – en guide til sindets kraft” og ”Vejen til kraft – fast food til sjælen” for mere om denne mekanisme, og hvordan dit fokus påvirker dit helbred.

 

Kærlig hilsner

Barbara Berger

__________________________

 Barbara Berger, forfatter, coach og underviser

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lidt sund fornuft om kroppen. Læs Barbara Bergers blog på levlykkeligt.dk