Lykken er – som Gudindefølelsen – et valg

”Der er ingen vej til lykken. Lykken ER vejen”, har Wayne W. Dyer sagt. Han ved, hvad han taler om. Han forvandlede selv det, der kunne være blevet en stækkende barndom (på børnehjem med fattig mor og alkoholiseret far, der forlod familien) til rigdom på alle planer. I dag har han solgt flere selvhjælps-bøger verden over, end de fleste rockstjerner sælger plader.

Jeg vil helst lære af mennesker, der lever det, de underviser i. Derfor spørger jeg tit mig selv: lever du egentlig som en Gudinde, når nu du har Gudindeskolen?

For mig er en gudinde en kvinde, der er bevidst om, at Gud er kommet ned på jorden. I dag har vi bl.a. takket være spirituelle mestre og kvantefysikere, fået en ny opfattelse af Guddommelighed. Før troede mange at Gud var en mand med langt hvidt skæg, der bestemte og straffede efter forgodtbefindende. Nu er flere og flere, også forskere og filosoffer, inde på, at ”den højere intelligens” er en iboende kraft, der findes i alt, også i dig og mig.

Desuden er vi skabende væsner, ikke kun i kunstnerisk forstand, men i vores liv. Alle kan bruge den iboende kraft til at have indflydelse på, ja endog være med til at bestemme over deres skæbne. Tænk bare på, hvordan dit humør er med til at påvirke dine omgivelser, din præstationsevne og dit selvværd. Hvis vi ændrer på den ene faktor – humøret – kan vi også være med til at ændre på, hvordan folk reagerer på os, hvor godt immunforsvaret fungerer, hvor let vi har ved at tænke klart og så videre.

Det er denne indsigt jeg benytter mig af dagligt, og som får mig til at erklære at jeg er Gudinde – en praksis, der især hjælper mig, når jeg har glemt det! For jeg kan stadig føle mig som offer for omstændighederne, vejret, min mand, mine børn osv. Men når jeg husker, at jeg er Gudinde, altså en skaberinde med ubegrænset Kraft, bliver jeg mindet om, at jeg altid kan VÆLGE, hvordan jeg vil møde det, jeg oplever, og hvad jeg vil skabe.

Her til morgen blev min mand for eksempel irriteret over at jeg kom senere hjem fra et møde, end jeg havde annonceret, og mine børn ville ikke slippe deres leg, selvom vi voksne sagde, det var på tide at komme i børnehave. Jeg kunne vælge at blive sur på min mand over, at han tillader sig at være utilfreds med mig (moi?!), og enten begynde at forsvare mig selv eller anklage ham. Og jeg kunne vælge at blive stresset over, at vi var ved at komme for sent i børnehave og skole, og skælde børnene ud over, at de ikke har respekt for klokken.

Men det gjorde jeg ikke. For jeg ved af erfaring, at det jeg giver opmærksomhed vokser. Så jeg fokuserede på, hvad det var jeg ville SKABE, nemlig harmoni og en god morgen for alle. I stedet for at spekulere over min mands knotne bemærkning og ungernes utæmmelighed, fyldte jeg mit sind og hjerte med taknemmelighed over alt det, der fungerer: at jeg vågner i en blød og dejlig seng, at min nære og kære er sunde og raske, at jeg har bil og computer og at de oven i købet virker, at jeg har råd til sund og nærende kost, at jeg for tiden går rundt og er så forventningsfuld og exited over alle de spændende projekter, jeg har gang i, for eksempel Gudindeskolen, der starter nye hold 1. September.

Jovist registrerede jeg en mulighed for at gå i duel med min familie, men i stedet drejede jeg fokus ind på tanker, der gav mig fred, for eksempel at jeg godt forstår, at mine børn stadig er i sommerferie-gear, at det var sandt at jeg kom ti minutter senere hjem end annonceret, og at hvis jeg tager ansvar for dét, er det en vækstmulighed for mig at blive mere præcis. Resultat? Alle slappede af. Vi kom ud af døren uden sure miner. Og jeg skal ikke bruge energi nu på at være uvenner med min partner, men kan i stedet hygge mig ved computeren, mens jeg værdsætter alt det gode han gør, fx i øjeblikket at sætte en gardinstang op, så jeg slipper!

Forskellen på kvinden og Gudinden er: bevidsthed. Bevidsthed om, at man til enhver tid kan vælge at være lykkelig lige NU, og at ethvert problem kan betragtes – og dermed blive - en trædesten på sjælens eventyrlige vej mod udvikling. Bevidsthed om, at hvis man justerer det indre, så får man nogle helt andre resultater i det ydre.

Gudinden repræsenterer den nye feminitet, som netop er karakteriseret ved bevidsthed om:

- At vi ikke er ENTEN feminine ELLER maskuline, men rummer både yin og yang og kan trække på den essens, der nu er mest relevant i den givne situation, fx yin når der skal ”downloades” visioner og yang, når der skal handles på dem:

- At vores liv bliver nemmere og gladere, jo bedre vi mestrer de feminine styrker såsom intuition, kreativitet og energi-lederskab

- At vi kan skaber resultater med lyst og nydelse: jo højere lykkebarometret står, jo nemmere oplever vi den gnidningsløse tilstand af flow

- At det KAN lade sig gøre at have helhed i sit liv, det vil sige få både-og i stedet for enten-eller

- At man kan tage lederskab, når man føler sig som offer

- At vi kan hjælpe og støtte hinanden med at løfte alle op på et nyt evolutionsniveau, som er vind-vind 360 grader rundt.

Det er ikke mindst vigtigt, oplever jeg, for at fastholde den nye bevidsthed at deltage i fællesskaber med ligesindede, der ikke trækker hinanden ned med jantelov og misundelse, men betragter alt som forbundet, hvor den enes succes baner vejen for den andens ditto.

Derfor skabte jeg Gudindeskolen for fem år siden: for at kvinder kunne have adgang til et åndehul, hvor vi dyrker, styrker og udvikler den nye feminitet, imens vi får veninder for livet.

Man behøver dog ikke at gå på Gudindeskole for at leve lykkeligt. Dybest set er lykken meget let tilgængelig, hvilket flere og flere mennesker erfarer, inspireret af den kakofoni af spirituelle læremestre, som synes enige om følgende budskaber:

  • lykken er et bevidst valg (Barry Neil Kaufman har skrevet en skøn bog med denne titel)
  • du kan blive lykkelig øjeblikkeligt ved at holde op med at give energi til tanker om fortid og fremtid og i stedet kun fokusere på dette nu
  • du kan blive lykkelig ved at tænke på alt det, du er taknemmelig for. Lid af pronoia i stedet for paranoia: i stedet for at føle dig forfulgt af alt det, der går "skidt", så føl dig forfulgt af alt det, der går godt. Som en viis mand har sagt: vi er i nåde til halsen, alene ved at være i live lige nu og her.

Lav en dejlig dag! Og vær velkommen til Gudinde/Powerprincesse-træf 18.august kl 17.30/19-22.30.

Kirsten Stendevad, www.pureevolution.net

Forfatter, foredragsholder og indehaver af kursusvirksomheden Pure Evolution. Driver Gudindeskolen, der starter 1. September og intitiativtager til erhvervsgudinde-uddannelsen Business Goddess Leadership, der starter 6-7. November. Aktuel med bogen Millionøse-metoden fra Politikens forlag til oktober 2008.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lykken er – som Gudindefølelsen – et valg