Sådan vækker du passionen i dit parforhold

For mange år siden flyttede jeg 1000 km væk fra min mand! Jeg var bare så vred på ham. Han gjorde alting forkert. Han var kedelig, han hjalp ikke nok til derhjemme, han sagde aldrig til mig at jeg var smuk, han arbejdede for meget, var for meget væk hjemmefra og jeg var vildt god til at klage og brokke mig over det. Det var en ond spiral.

Efter jeg var flyttet, fik jeg tid til at tænke og arbejde med min egen personlige udvikling. Det gik op for mig, at det slet ikke var ham jeg var vred på - jeg var vred på mig selv! Jeg havde projekteret al min vrede over på ham, men når alt kom til alt, handlede det om mit forhold til mig selv.

Jeg var vred på mig selv, fordi jeg var gået i stå. Jeg fulgte ikke mine drømme og passioner, men fornægtede mine følelser og behov. Jeg var havnet i offerrollen - gik bare derhjemme og gjorde rent og var sur. Jeg gjorde intet positivt med mit liv - og det var alle andres skyld end min (synes jeg).

Det tog mig tid at opdage, at det var et valg jeg havde truffet; altid at sætte mig selv til side. Jeg bad aldrig om hjælp, sagde aldrig fra. Jeg valgte at ryde op og gøre rent i stedet for at dyrke mine interesser og forkæle mig selv, jeg lavede alt husarbejdet i stedet for at uddelegere til andre, jeg gemte mig bag facaden når jeg var ked af det, jeg spillede hård og uafhængig, når jeg i virkeligheden var sårbar og havde brug for omsorg. Jeg var afvisende og sur, men sandheden var at jeg savnede kærlighed.

Jeg var meget vred på mig selv! Vreden fyldte så meget at jeg ikke kunne rumme den og måtte læsse den af på både mand, børn og andre mennesker. Jeg husker specielt en episode i et supermarked, hvor en kvinde stod i vejen med hendes indkøbsvogn - jeg mistede tålmodigheden og greb hendes vogn og ruskede i den, flere gange, i bare frustration.... Det var ret pinligt.

Min undertrykte vrede druknede al passionen i mit parforhold - og da jeg sad alene i min nye lejlighed og havde fået det hele på afstand, stod det pludselig så lysende klart for mig.

Jeg havde selv ødelagt mit parforhold - ved ikke at elske og respektere mig selv!

Som om det ikke var nok, havde jeg giftet mig med en mand som var stik modsat mig selv - han havde en høj grad af selvrespekt, et fantastisk selvværd og han fulgte altid hans passioner og det han brændte for. At modsætninger mødes er i den grad sandt, i vores tilfælde. Han mindede mig konstant om alt det jeg ikke selv var og det gjorde ondt.

Efter adskillige Aha oplevelser og en masse selvudvikling, forsvandt min vrede og al kærligheden til min mand kunne igen blomstre op og komme ud i fuldt flor. Det var en befrielse og en fest.

I dag har min dejlige mand og jeg været sammen i 17 år og vi elsker hinanden mere end nogen sinde før. Jeg bliver ofte spurgt, hvad vores hemmelighed er og det er faktisk ikke helt enkelt at svare på. Her kommer dog et par tips:

  1. Begræns ikke din partner - støt op om din partners passioner, interesser og drømme - også selv om de ikke matcher dine - I behøver jo ikke gøre alting sammen.
  2. Vær ødsel med kærlighed, anerkendelse, ros, hjælpsomhed, forståelse og berøringer - overdrivelse kan varmt anbefales, da det fremmer forståelsen - giv kærligheden uden at forvente noget tilbage. Forventninger giver for mange skuffelser - så begræns dine forventninger.
  3. Gør brug af taknemmelighed. Udtryk taknemmelighed over for det, din partner gør og for det din partner er. Udtryk taknemmelighed over for jeres forhold, jeres venskab og jeres oplevelser sammen. Vis taknemmelighed selv over for de små ting, din partner gør - som at smøre madpakken, servere en kop kaffe eller handle ind.
  4. Snak sammen hver dag, spørg interesseret ind til hinandens dag og oplevelser - og lyt oprigtigt. Se om du kan lytte uden at komme med løsninger, bebrejdelser eller eksempler. Sid gerne længe ved aftensmaden og snak, eller sluk tvèt om aften og brug tiden på hinanden.
  5. Sæt ord på dine følelser og udtryk dig - også selv om du har svært ved det. Det er okay, at det du siger, ikke lyder perfekt - det vigtigste er du siger det. Gå ikke gem på noget - lad dine følelser og meninger komme frem i lyset. Du har altid ret til at udtrykke dig og dele dine følelser med din partner. Øv dig i at tale venligt og omsorgfuldt  - også selv om du vil give kritik. Kritik kan godt gives på en kærlig og respektfuld måde.
  6. Tag ansvar for din egen lykke. Det vil altid være dit ansvar at gøre dig glad - det er ikke et ansvar du kan pålægge andre. Dyrk dine hobbies og dine passioner - forfølg dine drømme. Sæt tid af til at gøre det, der gør dig glad - tro mig, det betyder mere end rengøring og andre praktiske gøremål.

God fornøjelse.

Af Christina Greve

Ps. Få gratis 40 fantastiske tips til øget selvværd, livsglæde og succes. Nul spam, kun inspiration du kan bruge til noget. Tilmeld dig nyhedsbrevt ved at klikke her 

Pps.Genfind livsglæden og harmonien i dit liv - slip bekymringer og negative tanker. Find din passion og udlev den. Træd ind i et legeunivers. Gå på opdagelse i dine overbevisninger og din rygsæk. Klik ind på www.vision8.dk

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hej Christina, Tak for dit super dejlige og meget personlige indlæg. Hvor kan jeg bare genkende mig selv. Jeg nåede aldrig væk, men jeg har fandme været ved at gå mange gange. Jeg er her endnu på 15. år og der er ikke nogen andre steder jeg hellere ville være (til trods for alle de andre dejlige mænd, der jo også er i verden :-) Det giver så meget mening at jeg ikke skal finde min fuldkommenhed hos min partner, men hente den hjemme hos mig selv. Hvilken befrielse ikke at gøre mig så sårbar længere og være afhængig af, at han skal være på en bestemt måde, for at jeg kan være lykkelig.
Hvor er det smukt sagt Katrine :-)
Kære Christina. Smukt at falde over denne skrivelse. Vi har selv været der. 14 år nu, 2 børn og vupti, wake up call. Enten gør vi noget her eller også går vi fra hinanden. Vi valgte begge at arbejde, sammen. Hver for sig. Vi har givet slip på hinanden, sat os selv og hinanden fri og har fået hver vores liv. Idag er vi begge spirituelle coache's og laver parterapi sammen. Og så med speciale i efterfødsels reaktioner. Vores kærlighed til hinaden og vores kommunikation har aldrig været så god som den er nu. Din skrivelse er god og sød. tak for ordene. Kærligts fra Evy
Sådan vækker du passionen i dit parforhold