Hvor er mændene henne?

Lørdag aften fortalte jeg og andre i DR2 Temaaften om glæderne og de fordomme man støder på når man er yngre mand i parforhold med en ældre kvinde (eller ”moden kvinde” som det hed sig i programmet).

Siden da har jeg modtaget rigtig mange kommentarer og hilsener fra folk som har set programmet og er taknemmelige for hvordan der blev stillet spørgsmål til mange af vores kollektive myter om kærlighed, parforhold, mænd, kvinder og alderdom.

Tusind tak for det! Jeg er glad for at jeg kunne slå et slag for kærlighed på tværs af alle (alders)grænser! Og hvor var det inspirerende at se de par der havde trodset både fordomme og misbilligelse fra deres omgivelser og fulgt deres hjerter i stedet for.

En interessant ting ved de mange kommentarer jeg har fået er at kun en af dem er fra en mand (nemlig KarmaKlubbens modige dj Jesper Stockholm). Alle de andre beskeder er fra kvinder (i alle aldre).

Er det ikke interessant? Hvor er mændene henne?

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Jeg ville gerne have set programmet. Er der nogen steder på nettet, man kan se det? Mvh Pia Hede
Hej Tim

Også en tak her fra for dit fine bidrag til debatten i DR2 programmet.

Meget smukt formuleret, at det for dig var bevidsthedsudvidende at være i forhold til en moden kvinde. Min erfaring er, at det bestemt også kan være bevidsthedsudvidende den anden vej.

Det er da interessant, at kun 1 enkelt mand kommer med kommentarer. Skal dette mon tages som udtryk for, at det er tabu blandt mændene? Det kunne være meget interessant at høre nogle kommentarer til.

Med hjerte & styrke
Lene
Du kan gense temaudsendelsen på dette link: http://www.dr.dk/dr2/scoreuge (klik på højre artikel spot under topbanner) Jeg tror mændenes tavshed hænger meget sammen med det Pernille Aalund så klogt sagde i programmet. Kvinder i Danmark og den vestlige verden er i dag blevet så selvstændige og selvkørende at de ikke længere (eller i hvert fald mindre) baserer deres valg af partner på hans økonomi, karriere og ydre opnåen... men på andre faktorer - såsom om han er sjov at være sammen med! Og det betyder at mænd i dag, hvis de vil være attraktive for kvinder, er nødt til at udvikle nogle andre kvaliteter end blot ydre opnåen. De er nødt til at udvikle "good human qualities" som bevidsthed, nærvær, empati, medfølelse, selvindsigt... og det tror jeg kan virke skræmmende for mange mænd (især i den ældre eller mere modne generation), som ofte er på herrens mark når det gælder større selvindsigt. Kærlig hilsen Tim
Hej Tim Hvorfor skulle mændene skrive til dig? Hvor skulle deres taknemmelighed overfor denne rokken med båden komme fra? De kollektive myter, der udfordres, er formet på et mandsdomineret samfunds præmisser. Du hører fra kvinderne, som på grund af dette faktum er den gruppe, der har det sværest med at tingene er som de er. Når du ikke hører fra mændene kan det ses som udtryk for en generel mangel på interesse for at noget skal ændres på dette område. Og selvfølgelig er det sådan - den, der har lavet reglerne har ikke lyst til at de skal ændres.
Jeg må erkende, at jeg forstår det ikke. Hvad er det for nogle regler der skal laves om? I den virkelighed som jeg oplever, ser jeg intet til hindre for at du dater kvinder som er ældre end dig. Det er da fuldstændigt noget du selv bestemmer, i fællesskab med kvinden. Det er da klart, at jeg har en fornemmelse for, at det du hentyder til, er, at der kunne eksistere en eller anden form for diffus grundholdning om "at det gør man ikke", men den eksisterer ikke i virkeligheden, og det eneste du får ud af at forlange andres accept, er at bidrage til at opbygge en sådan ikke-eksisterende regel. Lad være med at ligge under for andres holdninger og meninger. Hvis du ønsker at date kvinder som er ældre end dig, og de er med på den, så kast dig da ud i det! Det lyder da som noget der kunne være rigtigt dejligt for begge parter. Hav en fantastisk dag. HCA www.hans-christian-andersen.com
Hvor er mændene henne?