Tankeskyts

Dæmonflyene dukker gerne op ud på natten. Bedst, som du sover den sødelige søvn, afbryder deres mørke summen din slummer.

De spreder bekymringer ud over din livsjord, som ligger dér, forarbejdet, blød og sårbar. Flyene flyver som gæssene går. Det ene bag det andet. 

Du ligger under dynen, godt tilputtet, og betragter strømmen af fly. Tænker: "Dér er de igen." Bemærker, hvad de har med, som om det var første gang. Masser af tanker og bekymringer bliver skudt af. 

Du betragter de luftbårne tanker uden for dig selv. Ser på deres flugt hen over himlen, som om de var skyer i blæsevejr. Dér glider tanken om sygdom og død. Lige efter flyver tanken om fattigdom. Den afløses af en bekymring for morgendagen, skarpt forfulgt af tanken om, at din kæreste nok forlader dig snart, fordi du er umulig. 

Ser deres teatralske miner. Forvredne angst-ansigter, nedadbøjede mundvige, øjne der himler op.

Men flyenes skyts rammer dig ikke under gåsedunene.

Tankerne kan ikke lande, når du har forladt dit hoved og søgt tilflugt i kroppen.

Flyene må vende hjem til deres hangarer for i nat. Tankerne forsvinder ud i det blåsorte mørke og erstattes til sidst af tomhed. En rar tomhed. Ordene holder fri. Din krop føler sig sikker under dynen. Du er i din egen lille sikre havn uden vind og store bølger. Kun en let brise af roligt liv.

Hvordan gjorde du det? Trak du vejret helt ned igennem kroppen? Trak det dybere og dybere ned, til du mærkede det helt nede i tæerne?

Når tæerne sukker ved mødet med åndedrættet, er du i din krop.

Tankerne opløses som sukker, der smelter, for der er ingen steder, de kan finde fodfæste. Du bliver liggende i din tunge krop.

Din krop har overtaget natten.

 
Alice Persson, psykoterapeut

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tankeskyts - dæmoner flyver om natten. Psykoterapeut Alice Persson