Hvad kan krig, ødelæggelse og dårlige tider lære os?

Tid til at tage ansvar
Vi oplever tiltagende krig, terror og ødelæggelse - og det kan til tider se ud som om, at der ikke kommer en ende på det. Tilstandene synes meningsløse, og vi må op til flere gange erkende, at det ikke er muligt at bekæmpe forfærdelige omstændigheder med de samme metoder, som udløste det hele. Vi må begynde at kigge nye veje. Vi må begynde at kigge indad.

Den ydre verden er en afspejling af den indre
Det er ikke nyt, at vi kan gå og undre os over de ting, der foregår rundt omkring i verden. Men hvad med al den negativitet og krig, der foregår inden i os selv? Har vi glemt den? I virkeligheden er det ydre en afspejling af vores indre. Vi må vågne op og blive bevidste. I første omgang bevidste om os selv og vore egne mønstre og bevæggrunde. Med denne bevidsthed vil tingene ikke længere være, som de var før. Vi vil med denne bevidsthed have svært ved at lukke øjnene for dét, vi har ekendt - men i begyndelsen vil vi til stadighed forsøge. Men når vi først har opnået erkendelsen, vil vi aldrig kunne lukke øjnene helt igen. Intet vil nogensinde blive det samme igen. Bevidstheden er vejen til sand forvandling - i det indre og det ydre.

Vi er en del af helheden
Den ydre verden er summen af alle enhederne. Det er først, når vi indser, at vi er en del af helheden, at vi kan ændre dele af den. Tanker skaber og er ikke omkostningsfrie. Dine handlinger og den måde, du behandler omverdenen på, koster også i det store regnskab. Når du ser dine egne skygger i øjnene og påtager ansvaret for dig selv, kan der ske sand forandring. Når der sker en forandring med dig, sker der også en forandring med dine nærmeste. Vi er alle forbundne - og hvad ville der ikke ske i verden, hvis vi alle begyndte at vågne op og tage ansvaret for os selv? Al forandring starter hos dig.

Et wake up-call fra Gud
Vi stiller alle sammen spørgsmål ved højere magter - ved gud, det guddommelige, det universelle. Vi stiller spørgsmål ved, hvor Gud er, når vi oplever ting, vi ikke bryder os om. Vi tvivler mere og mere på højere magter, jo flere udfordringer livet byder os. Men kan vi i stedet vende den om og begynde at se, hvad budskabet er ved oplevelsen og smerten?

Der er ingen tilfældigheder i livet - alting har en årsag. Det, der skal ske, vil ske. Lad os åbne bevidstheden, så vi kan modtage det budskab, der kommer med smerten. For der er altid noget, vi skal lære - uanset om vi tør se det i øjnene eller ej.

Line Rehde Andersen, sparringspartner for alternative behandlere.

Dette blogindlæg er udvalgt af Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tager du ansvar - tid til at kigge indad. Læs mere