Naturens Nærvær: En Rejse gennem Tankernes Klatrepark og Skovstand-up

Har du nogensinde haft lyst til at hoppe ud af hverdagens hamsterhjul, tage en forfriskende tur ud i naturen og lade tankerne danse i skovens klatrepark? Forestil dig at navigere gennem tankernes forhindringer som en ægte nærværs-ninja og tage imod naturens skæve stand-up show, hvor træerne fortæller de sjoveste vittigheder!

I en verden fyldt med mentalt kaos og uendelige tankestrømme er det på tide at tage det næste skridt ud i det skæve og forfriskende. At tage en tur eller løbe i naturen er som at besøge en mental fysioterapeut, der løsner op for stress og spændinger. Men hvad nu hvis vi åbnede op for naturens helbredende kram? Forestil dig at vandre gennem skoven, rettet opmærksomheden mod hver lille undren omkring dig, som om du var en natur-ninja i træning.

Min personlige erfaring er, at når jeg virkelig giver mig hen til naturens nærvær, sker der magiske ting. Men her er det skæve twist: Ægte fordybelse kommer ikke af sig selv. Du skal tage det skæve spring og lade tankerne danse, selv i en hektisk hverdag fyldt med planer og gøremål.

Mindfulness i naturen er nøglen til at tænde din opmærksomhed til 100%. Det er som en mental superpower, der hjælper os alle i vores hektiske liv. Forestil dig at spille tankespind bingo i skovens dyb eller deltage i naturens morgenmad, serveret med en skæv portion selvforkælelse.

Når vi træner opmærksomhed i naturen, oplever vi små øjeblikke, hvor tankerne tager en uventet pause. Vi indser, at vi ikke er slave af vores tanker og følelser. Når sindet er stille, kan vi betragte vores egne tankestrømme og deres påvirkning på os selv. Det er som at træde et skridt tilbage og se vores egne reaktioner og vaner på en ny måde.

Du spørger måske: Hvordan kan naturen gøre alt dette ved bare at være? Når vi omgiver os med naturen, lærer den os at slippe vores konstante gøren og laden. Den inspirerer os til at fokusere på det, der virkelig betyder noget. Naturen inviterer os til at åbne os for vores egen undren og sårbarhed.

Det kan virke udfordrende at tage det første skridt mod fuldstændig nærvær i naturen, men jo mere du øver dig, desto lettere bliver det. Jeg har selv skabt en e-bog fyldt med  naturøvelser, som jeg selv elsker, og mine klienter i terapihaven har glæde af. Og det bedste er, at du næsten kan få den gratis – det kræver blot, at du tilmelder dig mit nyhedsbrev på www.terapioasen.dk. Så klar til en skæv og forfriskende rejse ud i naturens fortryllende verden? Naturen venter med åbne grene!

 

__________________________

Haveterapi ved Psykoterapeut Inge Pedersen
Web: https://terapioasen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
mindfulness og nærvær