Dine tanker bestemmer din vægt

Undrer du dig indimellem over, hvorfor du bliver ved med at have problemer med vægten, selvom du ofte forsøger at spise sundt og motionere? Dit største ønske er at blive slank, men du orker ikke endnu en anstrengende kur. På den anden side kan du heller ikke holde dine evindelige undskyldninger ud, og du har efterhånden svært ved at tage dig selv alvorligt. Du slår dig selv i hovedet: "Hvorfor hulen gør jeg ikke bare det, jeg ved, der skal til? Hvor svært kan det være? Tag dig dog sammen. Jeg ved så meget om sund livsstil, så hvorfor tager jeg mig ikke bare sammen og får det gjort?"

Det her er der rigtig mange mennesker, der kender. Og den følelse af afmagt, der følger med, er der lige så mange, der oplever. Det er et meget ubehageligt fængsel at være i, men det gode er, at der faktisk er noget at gøre ved det. Men det er måske noget helt andet, end du først lige tænker.

For det handler ikke om at mobilisere en masse viljestyrke og fokusere på at spise det rigtige og komme ud på masser af løbeture. Når "nødden skal knækkes" gælder det om at begynde et helt andet sted: Nemlig i ens egne tanker. For som på mange andre livsområder, har de faktisk også en ret stor betydning i denne sag.

Tankens kraft er stor. Så stor at der nemt bliver alt for meget hjerneaktivitet - simpelthen fordi det er svært at stoppe den evindelige tankekværn. Tankerne går hurtigt i gang på enhver lille impuls. Der skal næsten ingenting til før de løber af med os. Med tankerne kommer følelserne. De opstår som en automatisk reaktion på alt, hvad vi tænker. Vi skal intet gøre for at sætte tankerne i gang, men vil vi have en pause, skal der gøres noget aktivt for at stoppe tankemylderet.

Det er altså tankerne, der sætter følelserne i gang, og det er følelserne, der sætter handlingerne i gang. Man kan sige, at vi handler mere på vores følelser end på vores fornuft og viden. Og når det har indflydelse på det vi spiser, er der al mulig grund til at checke tankerne, når man vil lette sig for vægt.

Lad os begynde med at kigge på hvad der sker, når man tænker på sig selv i fremtiden. Tænker du på dig selv om overvægtig i fremtiden, vil det naturligt være det, du stiler hen i mod, selvom du helst vil være fri. Tænker du at du ikke vil være tyk, og at du ikke vil blive ved med at spise for meget - især af det søde, vil du danne et klart og tydeligt billede af hvad du ikke vil. Og så vil det faktisk også være det, dit sind pejler efter, og det du vil blive nødt til at bevæge dig hen imod, selvom du helst vil være fri.

Løsningen er at danne et klart og tydeligt billede af det, du ønsker: "Jeg vil være slank, jeg vil spise hvad kroppen har brug for - og det er naturligt for mig at passe på min krop." Med de tanker leder du sindet i den retning, du ønsker. Se det for dig, beskriv detaljerne, mærk hvordan det vil føles, når du får det som du ønsker dig. Det giver et helt andet og bedre udgangspunkt, og det vil være den bedste begyndelse på en god og effektiv "sundhedskur", som jo ikke er en kur, men en effekt af at du nu er begyndt at tænke anderledes, end du plejer. Når du udskifter dine negative tanker med positive, vil du helt naturligt få lyst til at leve sundere. Kan du mærke, at du allerede er på vej?

Med mentale teknikker kan du altså komme godt i gang, men de kan også hjælpe dig godt videre på vej. Du kan bearbejde dine udfordringer, overkomme dine begrænsninger og udvikle dig på mange planer. Det kan gøre dig sundere, gladere og mere tilfreds i din hverdag, når du baner vejen med tankerne. Og du vil opleve mere ro i din krop, hvilket betyder, at du kan være langt mere målrettet med det, du vil.

Prøv et lille eksperiment: Tænk på dine tidligere slankeforsøg - og forestil dig, at det kommer til at gå sådan igen, hver eneste gang du prøver. Mon ikke, du bliver modløs og får lyst til at opgive før du overhovedet får begyndt. Prøv så at tænke på, at du med dine tidligere forsøg faktisk har lært en masse om, hvad der virker og hvad der ikke virker. Og hvis du bruger det, du ved virker, og tilføjer noget nyt, hvordan føles det så? Prøv at huske på engang du klarede noget vanskeligt på en god måde - og du følte dig succesfuld og taknemmelig. Find den situation frem. Forestil dig, at du kan opleve det igen. Se hvad du så dengang, hør hvad du hørte dengang - og mærk, hvad du mærkede dengang. Gå helt ind til denne tilstand, og forestil dig så, at når du har god kontakt med disse ressourcer - hvordan er det så at tænke på at gå i gang med at blive sundere og slankere? Kan du mærke, du igen har taget endnu et skridt i den rigtige retning?

Der findes mentale teknikker til at holde motivationen oppe, til at klare sig igennem udfordringerne og til at komme godt i mål og holde vægten ved lige fremover. Du begynder med at tage en beslutning, træner dig selv i at tænke på hvad du er på vej til - og love dig selv, at du holder fokus i den tid, det tager at få det som du vil.

Rigtig god vind på rejsen.  

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kære Lone, En dagdrivende flaneur er ikke bestemt til motion. Da jeg ikke kan sige mig fri for at have påført mit legeme et par utilladelige kilo, som jeg ikke har kunne slippe fra den søde Juletid, vil jeg nu forsøge din mentale opskrift. Takker på forhånd Deres hengivne Vicomten __________________________

Vicomten

Kære Vicomten, Ja, du har ret. Man må da vælge en metode, der passer bedst muligt til en selv... God fornøjelse med opskriften og julekiloene. Kh Lonewww.slankestudiet.dk- din guide til naturlig vægt
Dine tanker bestemmer din vægt