Sådan får du øjenkontakt med dine længsler

Øjet ser ind i dybet. Øjnene fortalte det smertelige og det smukke. Skiftet jeg så gennem mine øjne og i kontakten med dine øjne,var ikke til at tage fejl af.

Sindet, kærligheden og smerten blev udtrykt lige der foran mig. Udtrykt i øjnenes vekslende udtryk i livsfuldhed.

Fra stivnet følelses - og udtryksløse. Det var noget af et udtryk og det gjorde særdeles stort indtryk.
Skiftet til et glimt af boblende lykke, der fik øjnene til at skinne som to glasklare funklende
stjerner. Det gjorde et ganske andet indtryk. Begge dele blev mærket som et følelsesspejl inden i mig.

Ordenens betydning kender vi alle, det samme med øjnenes. Vi taler om ordets magt og sjælens spejl. Spørgsmålet er, hvad vi lytter mest efter og dvæler mest ved.

Vi spørger "hvordan har du det ?" Nogen spørger ikke for at få svar, men for selv at fortælle. Nogle spørger, for ikke selv at blive spurgt. Nogle spørger fordi de er oprigtig interesseret i både at fortælle og lytte. Svaret kan dog findes i øjet der ser, og ses ind i.

Sjælen danser inde bagved. Din sjæl elsker eller længes efter at blive set, sådan rigtig set. Nogen ganger lukker vi øjet for ikke at se se, især hvis vi ikke ønsker eller rummer at se. Vi har alle vores egne og gode grunde til det forholder sig sådan.

Når vi ser på et andet menneske, ser vi ikke blot den anden. Vi ser også den andens syn på os. Ser de imødekomne og venlige ud eller rynker de panden som i mistro eller utilfredshed. Spørgsmålet er, om vi ser ud eller ind ad, eller lader den dobbeltrettet opmærksomhed få sit indre møde. En relations og sansedans i det indre.

At se længe og blidt ind i hinandens øjne sætter gang i kærlighedshormonet oxytocin, som så udsendes i kroppen. Woow et rush det kan blive, hvis vi er i stand til at åbne op, give slip og lade os blive set. Tage imod og udveksle et blik, et sus af sanseindtryk. Det kan virke overvældende, ukendt eller smukt og dejligt. Det afhænger af erfaringerne fra øjet der ser.

Når du ser dig selv i spejlet. Ser dine øjne og din sjæls udtryk. Bliver du så stående og ser. Er du tilfreds med det du ser, udenpå og inden i. Lukker du øjnene for det utiltalende, som vi alle har eller ser du blidt tilbage og ser dig ,som du er, med det hele. Ser du dig med en overordnet følelse af accept og kærlighed.

Tør du se og møde din sjæls inderste længsler eller lukker du øjnene. Ved du hvad du ikke ønsker se. Ved du hvad du sætter pris på? Ved du hvad du bobler eller visner af?

Prøv at se derind. Der rækker ord ikke. Så ti en stund. Med det blik du ser dig selv ,vil andre kunne se dig. Vil du elskes, må du elske det du er og ser i dig selv. Er du værd at elske, har du fortjent det gode liv. Ja du har. Men nogen gange tror vi det ikke.
Vil du give dig selv lov at blive elsket og set set med det hele, så se dig selv ind i dine smukke øjne. Der er kun en med netop de øjne, med det mønster og den sjæl. Du er den bedste til at være dig, så gør det helhjertet.

Er det svært, så luk øjnene og se indad. Forestil dig, hvordan det ville føles, hvis du rent faktisk havde en følelse af kærlighed og omsorg til dig selv. Mærk den følelse og mærk hele din krop. GIv dig tid.Måske får du fat i følelsen i glimt, hvis det er længe siden. Det føles dejligt ikke. Måske også ukendt.
Prøv så igen at lukke øjnene og forstil dig, at et menneske står foran dig og er fuldstændig vild med dig. En kendt eller ukendt person. Jeres øjne mødes. Du bliver i kontakten og lader kærligheden flyde mellem jer. Også angsten, uroen, boblerne, ja det hele. Bare mærk det, vær med det og tag imod kærligheden. Giv tid.

Måske mærkede du det lidt eller meget. Var det svært, så tænk på det, som en musklen der skal trænes. Den bliver stærkere og mere øvet med tiden.

Hver gang du inviterer dig selv ind det sted i din sjæl, så åbner du langsomt mere og mere for øget selvkærlighed og ikke mindst for andres kærlighed til dig. Måske erfarede du engang at det var et smertefuldt sted at være.

Du er i en nyt nu. Et nu hvor du kan vælge dit fremtidige liv indhold af kærlighed og sjælskontakt.Vælge at vedligeholde dine tidligere smertefulde erfaring eller langsomt sige ja til dig selv og til andre. Andre der virkelig ønsker at se se dig, som det fantastiske menneske du er.

Når du øver dig i at se dig selv. Se ind i din sjæl, sår og vander du den lille spire eller blomst i dig , der vil, tør og kan ses ses og elskes af dig og andre. En gave til din sjæl. 

Kh. Susanne

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Få øjenkontakt med dine længsler. Læs mere