Velkommen til forummet for meditation, spiritualitet og retreats

Jeg håber vi kan benytte dette forum til at diskutere rundt emnerne meditation og retreats.
Har du svært med at komme i gang, sitter du fast i din praktisering, eller leder efter inspiration? Dette er alle emner vi kommer til at berøre.
Eller måske kender du et godt retreat eller har du måske lige været på et? Kunne tænkt dig at dele din erfaring?
Henrik

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Jeg antager, at dette også er forummet for shamanisme. For mig er meditation og den shamanistiske rejse, to forskellige ligeværdige veje til det samme mål, nemlig selvindsigt. Rent meditations mæssigt er jeg begyndt at komme til åben meditation i Tigerens Rede i Gedved ved Horsens, søndag morgen 8:30 til 9:15. Jeg føler mig vel modtaget, og en rigtig god og rummelig energi. Jeg tror der er minimum 4 meditationscentre inden for cirka 20 km, og sikkert flere. Jeg ved ikke hvor der sådan en koncentration af centre her, hvor befolknings koncentrationen er lav. Men masser af lækker natur, som også kan bruges både til meditationen, og den shamanistiske rejse. Kh Shaman
Hej Shaman Jeps, dette er forumet for dig. Riktig glad for at vi har en representant for shamanisme her! Regner med vi får nogle spørgsmål rundt emnet da det virker til at være rimelig populært for tiden. Vildt at du har så mange meditations centre rundt dig, men jeg er ikke overrasket. Hvilken type meditation laver i i Tigerns Rede? synes det er superspæændende med meditation på tværs af spirituelle retninger. Det er en af de få ting alle spirituelle traditioner kan blive enige om... Henrik
Jeg har en gruppe for mennesker der søger at dele deres spiritualitet med hinanden. Ofte føles det usikkert at begynde at snakke om sin spiritualitet, og når man kommer her, så får folk besked om at det er sikkert og velkomment at dele sine tanker, følelser og udfordringer. Vi behøver ikke nødvendigvis gøre noget ved det, men at blive hørt og anerkendt er en stor omgang for mange når de er vant til at skulle passe på med hvad de siger. Er det okay jeg udbreder mig videre om dette her i forummet? Kærlig hilsen Ejvind
Helt sikkert! Det er jo nettop det et sådant forum er til for...

Hej Henrik

 Meditation er ikke min stærke side. Jeg var ikke klar over at det kunne gøres på flere måder; men selvfølgelig kan det det. 

 Det jeg deltager i, er åben meditation. Det vil sige, at vi er i rummet  08:30 til 09:15, og der bliver ikke udvekslet et ord i rummet i den tid. Hver person, som jeg ser det, kommer med sin personlige dagsorden for meditationen.

Var det svar nok?'

Ib

 

Shaman: Så for mig at I måske lavet en spændende Tiger meditation i reden....Men god ide med en åben meditations form, hvor alle uanset tradition eller metode kan være med.
Jeg kan se, det er længe siden, nogen har skrevet herinde, men jeg håber alligevel at få respons :-) Sagen er den, at jeg i de sidste 7 år har ønsket at komme til et ashram i Indien for at lære at meditere. Det er ikke muligt for mig herhjemme - jeg har forsøgt - tidspres, forpligtelser mv. forhindre mig i at gå seriøst og helhjertet ind i processen. Så jeg har besluttet at tage noget orlov og rejse langt væk fra alt og alle herhjemme. Og Indien eller Thailand har altid været mit mål i den henseende. Men nu skal det altså snart være! Så jeg er begyndt at søge på nettet. Der vælter det frem med indiske ashrams, der tilbyder guld og grønne skove - luksusindlogering og spirituel frigørelse i ét. På 10 dage kan du nå at lære at meditere, dyrke yoga, få lækker massage, topkvalitets mad, gå til session hos guruen og blive åndelig frigjort. 10 dages effektiv samlebåndsarbejde. Med andre ord - det er jo en hæslig turist-industri! Det ønsker jeg ikke at støtte, og det er SLET ikke det, jeg søger. Det, jeg søger, findes måske ikke mere, men jeg er nødt til at prøve at lede efter det alligevel. Jeg søger et stille sted, et sted med seriøse og dygtige undervisere, et sted hvor folk kommer med det ene formål at finde indre fred, et sted der ikke bare er en pengemaskine men som faktisk rummer den åndelighed, jeg søger. Kan nogen hjælpe mig? Er der nogen, der har erfaring med det? Nogen der kender nogen der kender et sted, der kan opfylde mine ønsker?
Hej til alle Jeg bruger meget ofte naturen til meditationer, som flere her i forummet kan jeg se, Det er steder med fred og ro og mulighed for indre fordybelse. Der er den sidegevinst ved naturmeditationer at man kan komme i kontakt med naturens åndelige side. Jeg vil gerne bidrage med et forslag til hvordan man evt. kan komme igang med at meditere: http://www.lulu.com/product/ebook/kom-godt-i-gang-med-meditation/1854864... Ang. retreats og meditation i naturen er her nogle artikler der måske kan inspirere: http://www.healingspiritofnature.com/default.html (under menupunktet "artikler") Da jeg selv har skrevet e-bog og artikler har jeg mulighed for at uddybe hvis der er behov. Mvh René

Meditation og udvikling af det lille selv og det store selv er behovet, og det er dejligt med mange veje, så vi kan bruge lige det vi selv har behov for pt.

hvis du har oplevelser eller er interesseret i at vide mere om kundalini, så skriv endelig til os Ninni Birgitte og Acharya Shree Shankar. 

 

Velkommen til forummet for meditation, spiritualitet og retreats