Stress - psykisk stress og fysisk stress

Givet at der findes mange former for stress. Der kan groft sagt opstilles 2 hovedformer for stress. Vi kan være stresset i vores krop, dvs muskulært, eller helt nede på celleniveau. Eller vi kan være stresset i vores psyke. Som en 3. mulighed kan vi være stresset i begge dele!

Hvis en person er psykisk stresset, har vedkommende også stress i kroppen. Dette er den værste form for stress og vil i sidste ende føre til sygdom. Forskellige mennesker har forskellig tærskel på hvor meget af denne stresstype de kan håndtere. Nogle bukker hurtigere under end andre. For nylig er der kommet oplysninger frem om at denne stresstype i værste fald kan føre til varige hjerneskader, hvis ikke problemet behandles i tide!

De personer der udsættes for stress og "behersker kaos" kan i lang tid undgå stress i deres psyke, men vil hurtigt oparbejde stress i deres krop. Problemet her vil ofte føre til at personen "mister" kontakten til kroppen. De receptorer der sender besked om smerte pga overbelastning, vil ikke blive registreret af en person i den tilstand. Dette fører igen til en for høj smertetærskel. Først når kroppen siger helt fra opdager vedkommende, at der er noget galt!

At være opmærksom på sin egne grænser og ydeevne er vigtige faktorer for at undgå stress og stressrelaterede belastninger for krop og psyke.

 


 

__________________________

Team Levlykkeligt
Kontakt os her: http://levlykkeligt.dk/kontakt

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress - psykisk stress og fysisk stress. Læs mere