Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sådan plejer du dit skæg

Dette indhold er sponsoreret

Skægget er et af en mands kendetegn. Det siger noget om, hvem han er, og hvordan han ser sig selv i verden. Men mere end det fortæller det også andre mennesker noget om ham: det viser, hvilken slags person de kan forvente at møde, når de lærer ham bedre at kende. Kort sagt kan det at pleje sit skæg hjælpe dig med at gøre et godt førstehåndsindtryk på andre. Heldigvis er der nogle nemme måder at gøre dette på med en minimal indsats.

Trim dit skæg 

Ordentligt vedligeholdt ansigtsbehåring, ser godt ud og vækker opmærksomhed. Du skal dog være villig til at vedligeholde din plejerutine, hvis du vil have dit skæg til at nå sit fulde potentiale. Det betyder regelmæssig trimning. 

Mindst en gang hver anden uge bør du undersøge dit skæg for vildfarne hår, der vokser på mærkelige måder, og trimme dem ned. Der er to måder at gøre dette på. Du kan selv trimme dit skæg, eller også kan du besøge en barber.

Plej dit skæg

Skægpleje bør udføres lige så regelmæssigt som trimning. Start med at vaske dit skæg med en god skægshampoo, og brug derefter et rent håndklæde til at tørre fugten væk fra skægområdet. Når dit skæg er tørt, kan du tilføje skægolie, eller pomade, og style dit skæg, så det sidder lige som det skal.

Skægpleje er ikke svært. Det er bare et spørgsmål om at holde sig til en rutine og blive ved med at gøre det. Hvis du gør det, er du godt på vej til at få et sundt og flot skæg, som du kan vise frem med stolthed og som andre mænd vil være misundelige på. 

Plej huden under dit skæg

Ligesom hår på hovedet har brug for opmærksomhed, har hår, der vokser i ansigtet, også brug for opmærksomhed. Sørg for at påføre lotion eller en anden form for fugtighedscreme på huden under dit skæg for at forhindre, at den bliver for tør. 

Ellers risikerer du at få bumser og udslæt, som kan være svære at håndtere. Heldigvis er de fleste skægolier på markedet, også gode for din hud. Så sørg for at massere olien godt ind i dit skæg, så det også dækker huden under skægget.

Vedligehold dit skæg

Du behøver ikke at bruge mange penge på skægplejeartikler. De fleste af de redskaber du har brug for til at passe godt på dit skæg, kan købes forholdsvis billigt. Du har brug for en skægtrimmer, en kam og/eller en børste, skægshampoo og en god skægolie. 

At have et flot skæg kommer ikke af sig selv. Det kræver vedholdende pleje, og at du er villigt til at bruge tiden det kræver, men så får du til gengæld også et skæg, som kvinder vil vende sig om efter, og som mænd vil misunde.

 

Relaterede artikler efter områdeSådan plejer du dit skæg