Haveterapi

Blog forfatter

Hvad er en terapi have og hvad er haveterapi?

Et bål, en sø, et drivhus, kompostbunke, frugttræer omgivet af marker er blot nogle af de elementer der indgår i Terapioasen, som er en terapihave, disse elementer hjælper stressramte med at finde indre ro.

Du kan læse mere om haveterapi og min kurser på www.terapioasen.dk 

Behandlingen foregår i selve haven som er fyldt med symboler på de processer der foregår i sindet.

Om du er diagnosticeret voldsomt stressramt eller du tænker du kun er ”der” hvor du føler dig træt, Har svært ved at sove trække vejret rigtigt, Mgl. koncentration hjertebanken, tankemylder mylder og ikke kan finde ro i kroppen, så er symptomerne de samme, for at blive diagnosticeret som stressramt og skal tages alvorligt, hvis det ikke behandles i tide kan det udvikle sig og i værste fald have en dødelig udgang. Det er derfor vigtig at lære i tide at lære kroppens signaler at kende så vi kan mindske stressen inden den for alvor har fat i os, og lære at genskabe roen og lære at veksel mellem aktivitet og hvile som kroppen har brug for, her er haveterapi særligt velegnet til at lære at komme ned i ”gear” og lære at mærke hvad kroppen har brug for og fortæller en, med naturen og mindfullness øvelser og samtaler, som hjælper dig til at finde ud af hvad der passer netop lige for dig og kigge på om hvordan den livsstil man har, kan ændres så man ikke bliver stressramt igen.

En speciel designet have er en terapihave.

I Terapioasen behandler jeg som terapeut personer der er stressramte og her er der mulighed for kortere ophold det vil sige på dagsbasis mindst 2 timer, korte kurser

Ved længerevarende behandlingsforløb på hold, er et forhandlingsforløb tre timer 2 gange om ugen i 10 uger.

Behandlingen foregår i havens natur eller drivhus og består af samtale, kognitiv terapi som understøttes af mindfullness og forskellige haveaktiviteter tilpasset den enkelte.

Haven er indrettet, så alle deltagerne kan finde lige netop det sted der passer til deres sindsstemning, når de bevæger sig rundt i haven, f.eks. kan man sidde på terrassen ved søen og have udsigt over søen og haven, ønsker man at sidde ugeneret fra de andre deltagere er der andre steder i haven som er omkransede af træer hvor man kan sidde.

Aktivitet der giver ro og mening.

Eks. på dagsplan ved længere behandlingsforløb.

Vi begynder ved havens bålplads, hvor deltagerne har mulighed for bare at sidde og kigge ind i flammerne, hvor vi starter med at bare at være til stede i nuet med lette mindfullness øvelse for at skabe ro i kroppen, herefter introduceres deltagerne så i dagens program. Derefter spredes deltagerne i haven til den aktivitet/øvelse der er tilpasset den enkelte. Aktiviteterne følger årstiden. Aktiviteterne skal gøre en positiv forskel for haven og give mening for deltagerne. Mens der er i gang med deres aktiviteter/øvelser bevæger jeg mig rundt og taler med deltagerne efter behov.

Tilslut samles alle for at afrunde dagen ved bålet.

Ved korte ophold eks på enkelt sessioner: ved lettere stress, vil haven være udgangspunktet også, her vil der være fokus på at hjælpe dig via samtale og mindfullness baseret øvelser, træne dig i at lære at veksle mellem hvile og aktivitet og lære at kende din stress symptomer så du kan reagere på dem i tide og handle på dem.

Når man arbejder med at slippe af med stress og håndtere opstået stress, findes der ikke hurtige fiks der lige kan løse ens problem, afhængig af hvor stressramt man er skal behandlingen tilpasses den enkelt, så derfor tager jeg nøje udgangspunkt i hvad du oplever, mærker og fortæller mig du har det og jeg tilpasser min behandling ud fra hvor du er.

Du er også velkommen til at ringe for at høre mere om mine tilbud til dig inden du bestemmer dig. På tlf. 28 86 82 40

 

__________________________

Haveterapi ved Psykoterapeut Inge Pedersen
Web: https://terapioasen.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Haveterapi mod stress og depression. Læs mere