

Dette indhold er sponsoreret
Spiralen er en af de mest sikre præventionsformer i dag. Hvis du overvejer en spiral som prævention, kan du hos klinikken Gynækologi og Fertilitet få vejledning af speciallæge til at vælge den rigtige spiral for dig, og få lagt din spiral sikkert op.
Oplever du også, at det kan være svært at huske, hvornår du præcist skal tage din p-pille. Og indimellem kan det endda være, at du helt glemmer at tage en p-pille på det rigtige tidspunkt. P-piller er desuden fyldt med hormoner som østrogen og gestagen, og det er usundt for kroppen. Med p-piller kan du opleve flere bivirkninger, som kan besværliggøre din hverdag, bl.a. depression og nedstemthed, og din risiko for at udvikle blodpropper bliver også forhøjet.
Når du får lagt en spiral, får du mindre menstruationsblødninger, færre hormoner, og en mere sikker form for prævention. Spiraler giver desuden færre bivirkninger, og de forsvinder som regel efter nogle måneder. På klinikken Gynækologi og Fertilitet på Vesterbro, kan du få lagt en spiral op af speciallæge i gynækologi. Vælg den spiral, som bedst passer til dig
En spiral er på størrelse med en lille tændstik, og er ikke meget større end det. Når den bliver lagt op, kommer den til at ligge inde i livmoderhulen, hvor den forhindrer at befrugtede æg sætter sig fast og medfører, at man bliver gravid. Selvom ingen præventionsform er 100 procent sikker, så er spiralen en af de mest sikre former for prævention i dag.
Det er bl.a. fordi, at den meget sjældent rykker sig, når den først er lagt op, og fordi der er en lille risiko for brugerfejl. Der findes flere typer af spiral, som du kan vælge imellem. Den ældre type er kobberspiralen og den nyere hedder hormonspiral. Der er forskellige fordele ved begge to, og hos klinikken kan du få hjælp og rådgivning til at vælge den helt rigtige for dig.
Derudover kan man vælge mellem tre forskellige typer af hormonspiraler, som har forskellige hormonkoncentrationsniveauer. Hvis du f.eks. bløder meget, kan det være en god idé med en hormonspiral, som indeholder større mængde hormon.
Få hjælp og rådgivning af speciallæge i gynækologi og obstetrik
Spiral bliver lagt op inden for de første 4-8 dage efter din første menstruationsdag, og helst når du stadig bløder lidt. Du kan få tilskud til din hormonspiral, hvis du er medlem af Sygesikring Danmark eller hvis spiralen bliver lagt op i forbindelse med kraftige og langvarige menstruationssmerter. På klinikkens hjemmeside, kan du læse nærmere om spiralen og de mange muligheder og fordele med en spiral.
På klinikken Gynækologi og Fertilitet, får du hjælp til din spiral af speciallæge Pernille Danneskiold Lassen. Hun er specialist inden for fertilitet, hormonbehandling og kikkertkirurgi, og har mange års erfaring i bagagen, bl.a. som overlæge ved Gynækologisk Afdeling i Roskilde og Odense.