Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

7 problemområder som akupunktur kan løse for dig

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Akupunktur er oprindeligt en del af Traditionel Kinesisk Medicin, og er en flere tusind år gammel lægevidenskab fra Østen, men behandlingsformen er så småt blevet mere og mere anerkendt i Vesten også. 

Akupunktur betyder behandling med nåle og behandlingen har en afbalancerende virkning på din krop. En akupunkturbehandling er en behandling af hele mennesket og ikke blot de enkelte symptomer.

Hvis du ikke kender så meget til akupunktur, er du måske ikke klar over, hvor meget akupunktur faktisk kan gøre for dig. Men akupunktur kan hjælpe dig på mange måder – eksempelvis ved at mindske stress eller forbedre fertilitet. Læs med nedenunder for at se mere om, hvad akupunktur kan gøre for dig. 

Effektiv smertelindring

En af de ting man især bruger akupunktur til, er smertelindring. Det er især godt til dig, der lider af kronisk hovedpine, migræne eller smerter i ryg, nakke eller skuldre.

Akupunktur stimulerer sansenerverne under huden og musklerne, hvilket udløser smertestillende neurotransmittere og neurohormoner. Blandt andet frigives der endorfiner, der fungerer som kroppens egen morfin, og hæmmer aktiviteten i de nervebaner, der videresender smertesignaler til hjernen. 

Mindsk nervøsitet i hverdagen 

Hvis du døjer meget med nervøsitet i hverdagen, kan akupunktur også være en løsning for dig. Akupunktører har oplevet succes med mindskning af nervøsitet hos klienter, ved blot en enkelt akupunkturbehandling af tyve minutters varighed.

Undgå kronisk stress

Man har også set tilfælde, hvor akupunktur har været med til at nedbringe kronisk stress. Det sker ved, at akupunkturbehandlingen nedsætter niveauet af neuropeptider, som kan være med til at frembringe stress, hvis niveauet af proteinet er for højt.

Modvirk depression

En speciel form for akupunktur, nemlig elektroakupunktur, kan hjælpe dig, der lider af depression. 

Ved elektroakupunktur sendes der en svag elektrisk strøm gennem kroppen. Akupunktører har oplevet, at behandlingen lindrer depression lige så effektivt som antidepressive midler, men uden de dårlige bivirkninger af medicinen.

Forebyg risikoen for diabetes

Danmark er desværre et af de lande, hvor diabetes er i kraftig vækst. Især af den grund, er det meget interessant, at forskere mener, at akupunktur kan være med til at forebygge risikoen for diabetes. Akupunkturen kan nemlig gå ind og stabilisere produktionen af insulin samt blodsukkerniveauet.

Øg fertiliteten

Nyere forskning har vist, at akupunktur kan forbedre en kvindes chance for at blive gravid – endda med op til 65 procent. 

Det skyldes, at akupunktur kan hjælpe med at regulere hormonproduktionen, afspænder muskler og styrker blodtilstrømningen til æggestokke og livmoder. Derudover kan akupunktur hjælpe med at nedsætte virkningen af hormonforstyrrelsen PCOS, som desværre hos mange kvinder fører til Infertilitet. 

Styrk hukommelsen

Forskere mener, at akupunktur også kan være med til at forhindre eller mindske hukommelsessvækkelse hos ældre – og samtidig styrke hukommelsen hos yngre voksne. 

Er du selv akupunktør?

Hvis du selv udøver akupunktur eller er ansat hos en virksomhed, der gør, kan vi anbefale Acupunctureshop.dk som din leverandør af blandt andet akupunkturnåle. 

De har et bredt udvalg af forskellige akupunkturnåle og tilbehør til. Blandt andet har de mærket CAIR, som er Danmarks mest solgte akupunkturnål. I deres sortiment kan du også finde et udvalg af forskellige massagebrikse og andet indretningsudstyr, som er brugbart til din akupunkturbehandling.

Relaterede artikler efter område7 problemområder som akupunktur kan løse for dig