Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Slip de sunde tæer fri

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har du lagt mærke til at dine fødder og negle har forandret sig på det sidste, så kan det være at du skal tjekke ud om der kunne være tale om, at du er blevet angrebet af svamp.

Svamp er et tabu, men et stort problem

Svampe er ikke kun noget vi spiser. Det ved de fleste og de fleste ved også, at de svampe der ikke kan spises som regel, er nogen vi helst ikke vil rende ind i. Desværre er det svært for alle at undgå at få pådraget sig en form for svamp.

At have svamp, er lidt af et tabuemne endnu. Det er således at når der er tale om et tabu, så er der heller ikke den nødvendige fokus på problemet, for vi taler jo ikke om det. Dette er lidt en skam, for når der er tale om et svampeangreb, så er det noget der skal behandles for hurtigst muligt.

Hvis man ikke aner hvordan svamp føles eller ser ud, så kan det være svært at fange problemet i den tidlige fase, hvor man hurtigst muligt bør anskaffe middel til behandling af neglesvamp på apoteket. Derfor er det som regel først når svampen har bredt sig, at der reageres. Det er typisk at neglesvamp udvikler sig til fodsvamp og omvendt, fordi der ikke bliver behandlet rettidigt.

Opdag svamp i tide og få den rette behandling hurtigt

De tegn du kan se efter, for at undersøge om du er i det tidlige stadie af en fodsvamp eller en neglesvamp er, om du har negle der virker gullige eller mere hvidlige end hvad normalt er. Dette er en ret sikker indikator på at du har begyndende neglesvamp. Opdager du neglesvamp i dette stadie, kan du være heldig at nå at behandle mod svampen inden at den når at brede sig yderligere.

Fodsvamp opdages som regel ved at fødderne lugter surt meget hurtigt og huden imellem tæerne får en overflade af en hudfnullerlignende tilstand. Det kan klø og svie, når svampen har angrebet huden og oplever du det, så få hurtigst en læge til at se på dine reaktioner.

Der er nogle tilfælde af psoriasis, hvor symptomerne fra fodsvamp kan sidestilles med symptomerne på psoriasis. Du bør derfor ikke bare henvende dig ved disken på apoteket, for at få udleveret svampebehandling, da dette ikke vil virke hvis der faktisk er tale om psoriasis.

Sådan undgår du svamp

Nogle gode råd til at undgå at få fodsvamp og neglesvamp er at du bl.a. skal sørge for at give dine fødder og tæer så meget luft som det overhovedet er muligt. Går du meget i indelukkede sko til dagligt, så sørg for at tage dem af med det samme du er hjemme. Skift gerne imellem forskellige sko fra dag til dag.

Man siger faktisk at, hvis du går i et par sko i 10 timer, så bør dine sko også stå i ”hvile” i 10 timer. Er du derfor typen der tager sko på, med det samme du står op og går i dem indtil du går i seng, bør du som minimum have et andet par sko i brug hver anden gang.

Hvis du virkelig skal forkæle dine fødder og gøre det rigtig svært for svamp at få grobund, så er det klart bare tæer der er bedst. Hvis du ikke er vant til at gå i bare tæer, så kan det godt kræve en smule tilvænning, men prøv om du i det mindste kan give dine fødder en form for luft ved så at bruge fodtøj med god åndbarhed.

Sørg for at undgå at dine tæer er fugtige. Tør derfor dine fødder grundigt efter et bad og vær opmærksom på om du fodsveder i løbet af dagen. Det er også bedst at undgå strømper af syntetisk materiale.

Relaterede artikler efter områdeSlip de sunde tæer fri