HVAD ER LYKKE FOR DIG?

Rigtig mange vil have svært ved at levere et konkret svar på spørgsmålet: hvad er lykke for dig

Det er et meget stort spørgsmål… Det kommer jo an på hvad man mener med lykke… Nu er lykke jo mange ting… … alt imens øjnene allerede flakker forvirret rundt oppe i den kreative del af hjernen i et desparat forsøg på at finde et tilfredsstillende svar. Andre svarer resolut “Häcken dazz is med nougat!” mens de i virkeligheden ikke kender svaret på et lidt dybere plan.

FLOVT ELLER PINLIGT?
Mange af os mærker een eller anden lille skam eller flovhed ved ikke præcist at vide hvad der gør os glade på et dybere plan, det som nogen benævner som lykkelige… Det er som om vi instinktivt synes at DET burde man vel vide om sig selv, måske fordi netop glæden, tilfredsheden med livet, lykken - er det, de fleste bevidst eller ubevidst stræber efter hver eneste dag - for mange uden det helt store held. Og hvis min tese er korrekt, er der vel også noget paradoksalt i at vi næsten kollektivt stræber efter lykken, men ikke ved præcist hvad der vil gøre os lykkelige?

HVAD ER LYKKE FOR MIG?
Kineserne siger at selv den længste rejse starter med det første skridt; Vi kunne derfor tage det første skridt ved at trække den op i helikopter perspektiv og starte med at finde ud af hvordan man i det hele taget kan definere begrebet "lykke"? Det kunne måske bringe os lidt tættere på. Så hvad er lykke? Hvordan kan man definere sig som lykkelig? Jeg har i årevis hørt mig selv svare på netop det spørgsmål med klar og tydelig stemme; “øøøhh… hmmm… det er godt nok et stort spørgsmål…!” - efterfulgt af rungende tavshed og en indre kamp for at finde et "lækkert" svar.

Det har løbende undret mig, at jeg ikke tidligere er gået i lykke træningslejr og fundet et passende svar, hvis det er korrekt at det er så essentielt og stort et spørgsmål??? “Hvad er din livret?" er jo også et essentielt, stort og VIGTIGT spørgsmål og DET har jeg jo brugt mange ressourcer på og fundet indtil flere svar på!

For nogle år siden gjorde jeg det så rent faktisk - gik på jagt efter lykke-svaret. Jeg tror ikke jeg har fundet den endegyldige sandhed om lykken, men jeg fandt (endelig) et svar som jeg kan mærke passer på mig;

Lykke er de momenter (af længere eller kortere varighed) hvor alle behov bliver opfyldt på een gang (behov for at føle mig elsket, mæt, tryg, varm, tid nok, min krop hverken klør (ah måske lidt!) eller gør ondt, jeg mærker endeløs kærlighed til min kone og børn, jeg er forbundet til venner og familie, ingen tvivl eller frygt - kort sagt alle mine øjeblikkelige behov er opfyldt.

Så får jeg den der følelse af at LIGE HER må der gerne blive trykket på pause - lad bare billedet stå - lad os blive her!.

HVORDAN DEFINERER DU DIN LYKKE?
Ved du præcist hvad der gør dig lykkelig eller har du brug for et pejlepunkt eller to? Det er videnskabeligt bevist et utal af gange, at kraften eller styrken hvormed du forfølger et mål er hundredvis af gange større når og hvis du har et konkret mål. Så chancen for at gå rundt og føle dig glad i låget, tilfreds eller endog lykkelig, stiger proportionalt med hvor præcist du ved HVAD du skal sigte på.

__________________________

Team Levlykkeligt
Kontakt os her: http://levlykkeligt.dk/kontakt

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lykke - hvad er det for dig? Læs med