Yoga retreats med Niyama Yoga

Yogarejse til Marrakech og Atlasbjernene

Blog forfatter

Yoga retreat i Marokko - 8 dages sanselighed i april 2019 

Uniik yoga rejse til Marrakesh og Atlasbjergene

Tag med på dette 8 dages unikt Yoga retreat til det eventyrlige Marrakech samt de storslået Atlasbjerge.

Velkommen til et unikt og skræddersyet yoga retreat med Niyama Yoga   - 

Vi ønsker at bringer 14 skønne mennesker til det fascinerende Marrakech, i Marokko, hvor byen byder på ældgammel historie og kultur, og kombiner det med den spektakulære  natur i Atlasbjergene. 

Denne Yogarejse byder på  kultur og natur forenet og mulighed for at lade dig fortrylle dig i diverse sanselige oplevelse -  lige fra ægte Marokkansk cuisine til yogaens univers i spektakulære naturomgivelser.

Vi afventer datoerne for næster rejse i 2019 :-)

 

Mens du venter kan du nedenfor læse en af vores kursisters berretning om turen i  april 2018 -

Go læselyst 

 

Marrakech, part one.

“Allahu akbar” lyder muadhinens klingende sang fra minareterne i alle fire verdenshjørner i Marrakech. Det kan man vælge at være enig i eller ikke, men ikke desto mindre er det sådan, det forholder sig i Marokko. Min gave, som jeg fik, da jeg fyldte 40 år i efteråret, skal endelig indløses. En uges yogaferie i Marrakech med Annette Brodersenog Malika Lazib Baladi fra Niyama Yoga inkl. kokkeskole og vandreture i Atlasbjergene. Jeg bliver bombarderet med sanseindtryk på mit første besøg i dette arabiske land. Vi er vel ankommet midt på torvet med vores bagage, som bliver fragtet videre i trillebører trukket af brune, rynkede, gamle marrokanske mænd med klare sorte øjne og ånde af sød myntethe. Rundt og rundt i de bittesmå terracottafarvede gader med mennesker, knallerter, cykler, huller i vejene, gadesælgere, katte og høns i bundter, indtil jeg er rundtosset og har mistet min i forvejen meget ringe stedsans. “Riad Africa”. Så er vi der. 
Riad Africa skal være vores hjem de næste to dage. En riad er et hus bygget uden vinduer til gaden men med en atriumgård i midten. Dette var engang riadens kvinders adgang til lys og luft, og her levede de deres liv. Riad Africa er bygget op om to pools, en opvarmet og en kold. Alle værelser er istandsat med et væld af farver, klinker og messing. Alt dette medvirker til den autentiske stemning. Her og der finder man en lille overdækket oase med en blød velourpude, og på taget er der dækket op til frokost med udsigt over byens tage og Atlasbjergene. 
Gadesælgernes kalden trækker i os, og vi begiver os ud i virvaret. Kaoset er totalt men vi kan li’ det! Der går ikke længe før de første dirhams er omsat til læder og messing. I modsætning til turistfælder mange andre steder i verden, så er det her én, som jeg gerne falder i. Farvestrålende sæber, velduftende krydderier, skinnende messing, de smukkeste møbelstoffer i metermål som på opfordring og nærmest ingen penge trylles om til fantastiske pudevår af skrædderen, duftende koskind i form af tasker, punge, sko og rokokopuder, kulørte deshdash med metalliske broderier som er lange kjortler til både kvinder og mænd og saftige solmodne frugter. Vi vil have det hele, og heldigvis er der ikke langt til den næste ATM. Gadesælgerne har argumenterne i orden. “Half price today, madam!” Eller hvis vi går videre: “Half price every day!” Eller et sidste desperat forsøg med: “Gratis, madam!” 
Vestens indtog af ucharmerende franchisekæder er lykkeligvis udeblevet fra Marrakech, og man kan derfor købe sin frokost på hjørnet hos Mustafa og sin kaffe på den lokale café. 
Souken er en parallelverden af en anden verden. Kobraer slanger sig til hypnotiserende toner, der er trænede aber og falke i snor. Her kan man købe søde kager og kameler i træ, nøgleringe og bogmærker, lamper og skilte i messing og arganolie i litervis, farverige sutsko i skind og viagra.

Dag to er kokkeskole med Fatima som ejer Riad Africa. Vi skal lave en tre retters menu til frokost og alt bliver handlet frisk fra souken. Levende fjerkræ som vi selv udpeger og får slagtet, nøje udvalgte grøntsager og frugt, friskbagt filodej, mens vi står og venter og krydderier efter vægt. 
Det hele side om side. Fisk og dyr, blod og skæl og potter, tanginer og pander, skåle og the og nigellafrø med eucalyptus. Ja, det er voldsomt og alle mine sanser er i brug, men her er den autencitet, som jeg har sukket efter. Mine nyindkøbte sivsko egner sig ikke til at gå i snadder til anklerne, det trækker i næseborene og min indre dyrevelfærdsaktivist forarges, men det her er the real deal! Sådan ser rigtig mad ud og sådan lugter rigtige råvarer inden de bliver vacuumpakket og transporteret tusindevis af kilometer hjem til danske supermarkeder. 
Tre grøntsagsretter med friskbagt fladbrød, tangine med kylling, kartofler, friskbælgede ærter og gulerødder og dessert med friske bær og flødeskum i filodej. Merhaba!

Marrakech, part two.

To timers kørsel fra Marrakech oppe i Atlasbjergene ligger Kasbah Africa i en lille dal, og det er her, at vores medbragte yogamåtter de næste fire dage skal tjene deres formål. Kasbah Africa åbner sig som en oase for enden af en uanseelig grusvej og er et tiltrængt og velfortjent åndehul efter hektiske Marrakech og to timers hårnålesving. På toppen af Atlasbjergene ligger de sidste rester af vinterens sne. Resten er smeltet og løber nu som en isnende rislende strøm ned ad bjerget og igennem vores dal. Bjergtinderne er dækket af skov og rød lerjord, men ind imellem ser man græsgrønne plateauer, hvor geder og får græsser. Dyrelivet er rigt og jeg elsker det. Æslerne kalder på hinanden hen over dalen med deres karakteristiske skryden, fuglene synger og skilpadderne bokser skjoldene mod hinanden. 
Redouan, vores vært, byder os velkomne med hans “berberwhiskey” som er sød myntethe, og vi bliver indkvarterede i små stenhuse. En stor leopardfarvet tudse bliver forstyrret af vores ankomst og hopper i skjul. 
Det er Redouans mål for de næste dage at være vores dedikerede vært, og intet ønske er for småt. Vi bliver forkælede med tre farverige og smagfulde hovedmåltider tilberedt med kærlighed, og når vores danske vaner byder os at bede om stærkere kaffe og friske tomater til morgenmaden, så bliver det mødt med: “Of course, madam”. Tænde bål efter aftensmaden? “Yes, no problem”. Flytte parasollerne ned ad trappen til poolen? Vil du vise os Berberlandsbyerne i området? Vi mangler nogle kilo mandler og lidt mere spidskommen? Jeg har brug for hjælp til at fjerne den edderkop, som sidder lige oppe over min hovedpude! Skaffe en pakke hygiejnebind in the middle of no where her i bjergene? Yes, I will take care of it, madam”. Redouan sætter en ære i punktlighed, og her er der styr på tingene. Selv da æslet Donkel fik revet sig løs af sit seletøj og gik på opdagelse i restauranten blev det mødt med venligt men bestemt “Yallah! Ud af min restaurant!”
(Det med hygiejnebindene var ikke meningen, I promise! Men han insisterede på at få at vide, hvad jeg forsøgte at forklare den stakkels berberkvinde, som ikke forstod hverken mine fagter eller engelsk).

Jeg har en helt klar følelse af at opleve noget særligt. Vi har fire dage foran os med yoga kl. 7.30 og kl.17.30, vandreture i bjergene, solbadning ved poolen og tre daglige måltider. Alt sammen er lige noget for mig. 
Jeg har dyrket yoga med Malika og Annette nogle gange før. Denne uges koncentrerede program gør mine led, muskler og hjerne godt. Den lidt mere aktive Hatha yoga med Annette om morgenen får vækket kroppen og vores solhilsener vækker solen. Om eftermiddagen guider Malika os igennem Yin yoga som strækker bindevævet blidt men alligevel dybt og virkningsfuldt og Restorativ yoga er for mig ganske enkelt massage for sjælen. Hver for sig og sammen udgør vores to yogaundervisere et fyrtårn af omsorg og opmærksomhed. En øm lænd får ekstra tæpper til støtte, en kold hånd eller fod på fliserne bliver pakket ind i et stykke stof, en drillede flue i ansigtet bliver viftet væk. Alt lægger de mærke til og på lydløs ninjayogamanér afhjælper de lurende forstyrrelser, inden man selv har opdaget dem. Deres beroligende stemmer messer os dybere og dybere ned i tempo og deres healende og strygende hænder får os til at smelte sammen med bjerget, vi sidder på. Et tæppe om kroppen, en varm hånd på rygsøjlen, en pude over øjnene, dybe åndedrag og duftende æteriske olier på det helt rette tidspunkt. Mange af os lever i en hurtig verden som ofte er uden tid til fordybelse og omsorg, og det kræver lidt opmærksomhed at tage imod igen. Her i bjergene i Malikas og Annettes vise hænder er der hurtigt balance i yin og yang. 
“Allahu akbar” og det er Anette og Malika også.

Maria Loizou Brændbjergs billede.
Maria Loizou Brændbjergs billede.
Maria Loizou Brændbjergs billede.
Maria Loizou Brændbjergs billede.
Maria Loizou Brændbjergs billede.

 

 

 

__________________________

NAMASTÈ

Annette & Malika
NIYAMA YOGA
http://niyamayoga.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Yogarejse til Marrakech og Atlasbjergene