YOGA RETREATS

Blog forfatter

 

VELKOMMEN

På et yoga retreat vil man opleve en nødvendig og kærkommen modvægt til vores ofte travle hverdage. Når man deltager på et yoga retreat, vil man opleve, at man forbyder kontakten til kroppen, hvilket medfører langt mere ro i sindet. Og en markant øget velvære i det hele taget. Fx i form af mere indre ro og færre tanker. Man skal anse et yoga retreat for en slags ramme. En ideel ramme, der tillader en, i en kortere periode henover en weekend, at man kan gøre noget andet, end man plejer. Dvs. man slipper nogle af de bånd og forpligtelser, vores hverdage er fulde af. For derved at skabe plads til fordybelse, ro, og kropslig aktivitet gennem yogaen. Niveauet på yoga retreats'ne er lavet sådan, at alle kan være med. Også mennesker, der er totalt nybegyndere, og som aldrig har prøvet hverken yoga eller meditation. Den helt klare erfaring fra samtlige tidligere retreats er, at et yoga retreat kan være en ideel måde at stifte bekendtskab med både yoga og meditation. Der arbejdes med absolut respekt for den enkeltes grænser. For at værne om den enkeltes fordybelse, er der på de fleste yoga retreats længere stræk med stilhed. Selvom det kan virke provokerende, især for nye, er den klare erfaring, at også helt nybegyndere kan drage stor gavn af stilheden.  

 

PROGRAM

Et typisk program på et yoga retreat ser sådan ud: 

 

FREDAG

10:30-12:00 Ankomst. Herefter indlogering med kaffe, the og frugt.

12:00 Frokost

PAUSE

13:00-19:00 Undervisning og praksis (inkl. lang pause)

19:00 Aftensmad

21-21:30/22 Aftenundervisning

 

LØRDAG

8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)

12:00 Frokost

PAUSE

15-18 Undervisning og praksis

18 Aftensmad

20-20:30/21 Aftenundervisning

 

SØNDAG

8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)

 

12:00 Frokost og fælles afslutning

 

YOGA OG SUPPLERENDE KROPS-PRAKSIS

Udgangspunktet for disse yoga retreats er den klassiske hatha yoga. Erfaringen viser dog, at kroppen har godt af at bruge mere end bare én måde at bevæge sig på. Derfor supplerer vi den klassiske hatha yoga med flere andre yoga- og bevægelses-former. Bl.a. yin yoga og vinyasa/flow yoga. I yin yogaen bruger man længere og mere bløde stræk, og man kommer derfor ind i en dybere afspænding, da man laver det meste yin yoga liggende eller siddende. Vinyasa/flow yoga er en yogaform, som er lettere tilgængelig, og arbejder på, at kroppen skal bevæge sig i flows; dvs. i serier, der fortætter, uden at man stopper op. Udover yoga-formerne anvender vi også qi gong/thai chi, pilates og dans. Qi gong/thai chi er den klassiske kinesiske bevægelses-kunst, som udføres i slow motion, da man på den måde har særdeles gode vilkår for at træne kroppen og nærværet samtidigt. Pilates er en gymnastik-lignende bevægelses-form, som sigter på at styrke muskler og træne udholdenhed. Dansen anvender vi for i kortere stræk at slippe formerne, og bevæge kroppen mere frit. For alle bevægelses-formerne gælder det, at der ikke kræves nogen forudgående erfraing. 

 

MEDITATION OG MINDFULNESS  

På alle yoga retreats anvendes også en del meditation. Vi tilsigter en frugtbar og hensigtsmæssig blanding af den stillesiddende og nogle gange liggende meditation, og så den dynamiske yoga og krops-praksis. Mht. meditations-delen vil vi anvende både almindelig mindfulness og mere specifikt-orienterede meditation. Igen vil der være plads til mennesker, der både er nye inden for meditation, og mennesker, som har en del erfaring i at kigge indad. Meditations-delen vil tage udgangs i et effektivt og velafprøvet system, som er udviklet på Vækstcenteret af Jes Bertelsen. Grundstenen i dette meditations-system hedder femkanten. Og man arbejder via femkanten på at udnytte fem medfødte kompetencer i sin meditation: 

- Kroppen

- Åndedrættet

- Bevidstheden/Opmærksomheden

- Hjertet 

- Det kreative

Dette, at vi på retreatet gør brug af en samlet og færdig pædagogik/system inden for meditation og mindfulness, kan være en fordel i forhold til dem, der har lyst til at tage redskaber med sig hjem og fortætte en meditations eller mindfulness-praksis. Og det kan ligeledes være en fordel for mennesker med mere erfaring med meditation og mindfulness. Disse vil kunne lade deres nuværende praksis og erfaringer inspirere af femkanten. Når vi afslutter retreatet om søndagen, vil vi bruge tid på at gennemgå de teknikker og redskaber, vi har anvendt samt på at klargøre, hvordan hvordan man kan fortsætte med at praktisere, hvis man ønsker det.  

 

OM UNDERVISEREN

Simon Vittus Jasper Hansen er cand.mag. i filosofi og kommunikation fra Roskilde Universitet. Med speciale i forskning i meditation og mindfulness. Simon har undervist en årrække på Københavns Universitet i kommunikation. Simon er den dag i dag arbejdsmæssigt udelukkende beskæftiget med undervisning i  yoga, meditation og selvudvikling. Hertil kommer private sessioner med terapi. Han er cert. psykoterapeut fra den 4-årige og tværministerielt godkendte uddannelse på ID Academy. Cert. 200-timers klassisk hatha yogalærer fra Thailand. Cert. på 300 timers yogalærer-efteruddannelse i Danmark. Fra 2018 uddannet mindfulness-instruktør fra Århus Universitet i MBSR-systemet. Simon er bosiddende ved Vækstcenteret i Nørre Snede, hvor han modtager - også i forhold til interntaionale standarder - højkvalitets undervisning og supervision i meditation og selvudvikling.  Se mere på simonvjhansen.dk    

 

PRAKTISK

STED: Yoga retreatsne afholdes i fantastiske omgivelser på nogle af landets smukkeste retreat steder. Bl.a. Mellem-rummet på Samsø. Og retreat stedet Danakilde i Midtjylland. 

PRIS: Prisen for et yoga retreat á tre dages varighed ligger på mellem 2900-3500 - afhængigt af retreat stedet. Prisen inkluderer alle måltider, undervisning og overnating. Måltiderne er typisk vegetariske, og tilberedes af professionelle kokke.  

OVERNATNING: Man sover på værelser på retreat stederne. Enten med 1 eller to andre retreat deltagere. Eller i enkelt værelse mod et tillæg på ca. 500 kroner. Tager man på retreat med 1 eller 2 bekendte, kan man bede om at sove på værelse med netop dem.   

YDERLIGERE INFORMATION: Er man interesseret i yderligere information om retreats, kontakt Simon Vittus Jasper Hansen via simonvjhansen.dk.

 

Billedresultat for yoga  

 

 

 

 

 

__________________________

Simon Vittus Jasper Hansen.
Cert. Hatha Yoga Lærer. Cert. Psykoterapeut.
Cand.mag. i Filosofi & Kommunikation. Underviser i meditation, på retreats og i mindfulness.
http://simonvjhansen.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
YOGA RETREATS