Vil du være millionær, så må dine gamle sokker og underhylere ud

Der er ingen vej udenom. Hvis du vil være millionær, så måde gamle underbukser i skraldespanden.

Jeg lovede i et tidligere blogindlæg "Jeg går på millionærkursus", at jeg ville vende tilbage ved en senere lejlighed, og skrive videre på det.

En gang var jeg i Tivoli og spillede på den enarmede. Jeg fik jackpot og maskinen spyttede en masse penge ud. Ikke danske kroner, men derimod Tivolis egen mønt. Disse kunne ikke veksles til rigtige penge, så jeg kunne enten spille dem op, bruge dem som betaling på forlystelserne eller gå hen i Tivolibutikken og købe noget for dem der. Jeg valgte det sidste. 

Lad mig sige med det samme, at det ikke var det mes tspændende udvalg af ting man kunne købe, så jeg endte med at komme hjem med 12 Tivolikrus. 6 blå og 6 hvide.

Hvad har det så at gøre med mit millionærkursus? Kender du udtrykket: Act from where you want to be?

Hvis du ønsker at være millionær, så skulle du måske lige bruge noget tid på at se på dit hjem, dit tøj, dine kopper og glas, ja ALT med en millionærs øjne. Ville du gå i det tøj du gør, hvis du var rig? Var dernoget i dit hjem der skulle ryddes op i og kasseres? Er der rodet? Hvad med kælderen og på loftet? Trænger vinduerne til at blive pudset? 

Det gik op for mig, at hvis jeg var millionær, så ville jeg i hvert fald ikke dagligt drikke min kaffe og te af disse 10 år gamle og meget grimme Tivolikrus købt i en souvenirbutik. Jeg ville hellere ikke acceptere at gå med hullede slidte sokker, trusser der strammer, har huller i siden, er grå og forvaskede, eller gå med den blå trøje med en udskæring som var moderne i1970. Nej der var godt nok meget der lige skulle have en opdatering.

Det er muligt, at ingen ser de hullede sokker nede i skoene,og for den sags skyld heller ikke mormorunderbukserne, hvis det er det du går i, men hvilken følelse efterlader det dig med og hvilket budskab tror du, at du ubevidst sender til din indre millionær? 

Jeg siger ikke, at du skal gå ud i byen og købe dig fattig i superlækkert nyt grej til hele huset, en ny garderobe, nyt samtalekøkken, en Porsche sportsvogn til garagen, en Guccitaske og et Rolex ur. Mindre kan gøre det, og man må jo begynde et sted. 

For mig er der dog ingen tvivl om at de 12 krus skal ud. Jeg vil hellere ikke længere acceptere hullede sokker eller par der ikke lige matcher, fordi den ene er blevet væk i vask. 

Jeg har for nylig været ude og købe noget rigtigt lækkert sengetøj fra Damask. Indrømmet, det kostede 5 gange mere en mine andre sæt købt i  Jysk men ærligt talt, sengetøjet får smilet frem i mig, hver eneste aften, og det får mig til at føle mig som en millionær. Det giver mig altså en fornøjelse der er 5 gange højere og holdbarheden ligeså. Så i sidste ende, går regnestykket sikkert lige op. 

Så gå bare i gang med at rydde op, smide ud og forkæl dig selv med bedre kvalitet, hvis du vil have flere penge ind i dit liv. 

Tag bare et skridt af gangen. Køber du f.eks altid Medova te, så kunne det være, at du næste gang skulle unde dig selv en dåse Kusmite. 

Jeg kommer i øvrigt til at tænke på en af mine veninder. Hun er ret god til at købe nyt tøj, flotte lys & servietter, Megamussel m.m,men hun bruger det bare aldrig. Hun siger, at det kun må bruges ved en særlig anledning, og sjovt nok kommer den særlige anledning aldrig. 

Det er heller ikke den rette millionærånd. Køber du noget - så brug det og nyd det!

 I Se & Hør hos frisøren har jeg læst, at nogle berømte skuespillere og stjerner sælger deres gamle underhylere signeret, på en auktion, og at pengene går til subsistensløse asylansøgere. Jeg tror ikke, at jeg kan gøre det samme via min Facebookprofil,så mine ryger helt ud i skraldespanden. 

På nettet har jeg desuden fundet siden "How can Irecycle this?" og der er der en diskussion om, hvorvidt man kan genbruge de aflagte trusser samt strømpebukser. En kvinde skriver f.eks at hun bruger dem til at lave tøjdyr til hunden. En anden at hun binder tomatplanterop med dem og andre igen til et quilttæppe.

Så hvis du ikke kan give slip på de gamle underbukser, så kan du måske finde inspiration på den side.

Kommer du forbi genbrugsbutikken Blå Kors og der i vinduet står 12 Tivolikrus, så ved du hvor de kommer fra.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Hej Jette
Du har et fantastisk lune man bliver bare smittet med glæde og humor når man læser dette indlæg.
Det er en kendt sag du kan ikke få noget du ikke har tænkt og du får alt hvad du tænker.

Når vi så har tænkt det ja så skal vi handle på det og der kommer alle forbeholdene alt de vi pr automatik reagerer på som er tillært allerede i de tidlige barneår.

Men dem kan vi bryde og det er sikkert det i lære at gøre på dette kursus.

Måske har jeg også lige lidt strømper med huller i? jeg må kigge efter, og så en tur i kælderen det vil måske også gøre underværker.En anden ting er millionøse er jo ikke KUN materielle ting.

Der er mange andre punkter jeg ønsker at være millionøse på.
Jeg vil gerne være millionær i kærlighed: take and give og på oplevelser i mødet med mine  medmennesker o.s.v.
Men teknikkernen i lærer på kurset kan sikkert også bruges til det hele.

Tak fordi du gav mig smilet for i dag.

Kærligst Merete

 

Pia Hede Kreativitet og selvudvikling i tråd med den nye tid Vaurv Jette Hvor skriver du bare nogle gode blogindlæg. Det sidste blev printet ud og det gør det her også. Hvordan mon man bærer sig ad med at abonnere på blogindlæg? Det må jeg se at finde ud af. En fan og ny bruger på Lev lykkeligt! Pia Hede
Vil du være millionær, så må dine gamle sokker og underhylere ud