Vær altid 100% venlig på youtube

Vi kan alle lære af konstruktiv feedback, men der er aldrig en god grund til ikke at praktisere venlighed. Måske en god idé at tænke sig om inden man kommenterer en video: Bidrager min kommentar til noget positivt? Og her vil flere sige: "Ja, og man kan også tænke sig om, inden man poster en video", hvilket også er sandt. Jeg kommenterer dagligt på youtubevideoer, men hvis ikke jeg har noget godt at sige, kunne jeg ikke drømme om at bruge tid og energi på det. Og når folk laver en video der skaber værdi for mig, kan jeg slet ikke lade være med at skrive en opmuntrende kommentar. 

Flere begrunder deres sårende kommentarer på youtube med: "Hvis folk stiller sig i tomatkaster zonen, så må de forvente tomater" eller "Hvis man placerer røven i klaskehøjde, må man forvente at få smæk"

Det er der selvfølgelig noget sandhed i, men det undskylder da ikke dem der "kaster tomaterne" eller "slår". 

Man ved aldrig, om det man selv bare synes var en sjov kommentar. er noget der vil gøre personen virkelig ked. Og der er forhåbenlig ingen der har en reelt hensigt i at gøre andre rigtig kede af det. 

Ikke, at vi ikke skal kunne grine af hinanden. Latter er balsam for sjælen, og JEG EEEEELSKER AT GRINE. Men det kan man også uden at håne. 

Så spørg lige inden man poster: Er dette sjovt? Eller er det sjovt og helt vildt ondt og sårende også? 

For mig har de onde kommentarer på youtube heldigvis altid været fra nogle, jeg ikke kendte. Men andre er ikke altid så heldige. 

Jeg kan huske hvor ked af det jeg blev for et år siden, hvor en kulturanmelder havde postet min video på hendes facebook og sablet den ned. Hendes hårde ord fodrede så en masse af hendes facebook venner til også at skrive hårde ord, og selvom jeg ved med mit intellekt, at jeg ikke skal tage noget personligt, blev jeg meget ked af det (Tog heldigvis kun en dag at komme over, hvor jeg før nok havde været totalt ødelagt en uge) 

Jeg ringede til en god veninde jeg har, der ofte har stået på skud i medierne, og hun mindede mig om, at hvis disse mennesker kendte mig, ville de aldrig have skrevet sådan. 

Og så læste jeg igen i bogen "Nuets kraft" og tænkte: Her er en masse mennesker der får fodret deres smertekrop. 

Jeg lærte en masse af denne omgang. At man skal blive ved med at tale sin sandhed, men også være åben for at lære ud fra den tilbagemelding man modtager, og justere undervejs. 

Kærlig hilsen
Gitte 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Youtube - Vær altid 100% venlig på youtube