v2 + s2 = pf

v (ven) + v (ven) = v2 (venskab)
s (sexpartner) + s (sexpartner) = s2 (sex)
v2 (venskab) + s2 (sex) = pf (parforhold)

v2 + s2 = pf

Når først du har forstået denne universelle naturlov om parforhold (også kaldet for Rays Parforholds-Relativitetsteori) bliver det også meget nemmere at forstå hvad de fleste problemer i et parforhold som regel bunder i. Nemlig at manden og kvinden i bund og grund ikke er særlig gode venner.

De taler ikke ærligt med hinanden, sådan som gode venner gør. De rummer og elsker ikke hinanden ubetinget, sådan som gode venner gør. De lytter ikke til hinanden, sådan som gode venner gør. De slipper ikke hinanden fri, sådan som gode venner gør. De støtter ikke hinanden i at være sig selv og følge deres hjerte, sådan som gode venner gør. De respekterer ikke hinanden (selv om de ikke altid er enige og vil det samme), sådan som gode venner gør. Og de har en masse forventninger til hinanden som gode venner ikke har.

Og hvis manden og kvinden ikke engang kan være gode venner – den mest basale ingrediens i et parforhold - er der så noget at sige til at de har problemer i det som skulle være en af de mest nære forhold her i livet overhovedet?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kære Ray Spændende synspunkt du fremkommer med. Tak for det. Jeg oplever, at manglende eller dårlig kommunikation mellem parterne er en afgørende faktor når der er problemer - uanset om det handler om rummelighed, sensualitet, respekten eller venskab.

Kære Ray

Det svære parforhold, det må siges at være rigtigt. Men det er også  i parforholdet vi  mennesker udvikler os aller mest.

I venskaber er vi mere fri, derfor er vi mere ærlige kærlige og ikke midst overbærende.

I ægteskabet skal alt det ud som vi ikke kan komme af med andre steder og det gør parforholdet svært især fordi vi netop ikke som du også er inde på ikke taler pænt til hinanden.

Når man mestre sit parforhold mestre man pr. automatik samværet med alle andre mennesker på den bedste måde. Så derfor var det måske klogt at vi brugte mere tid på at forstå hiandens synspunkter.
Det er et meget vigtigt emne du her bringer på banen

 Kærligst Merete

 

Kære Merete, Det er en rigtig god iagttagelse du har der, at når man ”mestrer” sit parforhold mestrer man også samværet med alle andre mennesker på den bedste måde. Igennem årene har jeg iagttaget at de problemer man har i sit parforhold har man som regel også i alle sine andre relationer. Har man for eksempel svært ved at sætte grænser og sige nej i sit parforhold, har man det typisk også i sine andre relationer – på jobbet, med svigermor, telefonsælgeren... Og det er også derfor jeg siger at det at arbejde med sig selv i sit parforhold er sådan en god investering. Fordi det vil give positiv afkast – ikke blot i parforholdet – men i alle ens andre relationer! Men selvfølgelig er det også rigtigt at hvis man arbejder med sine problemer i sine andre forhold – vil det også have en positiv indvirkning på ens parforhold. Så i sidste ende er det faktisk lige meget hvor man starter. Kærlig hilsen Tim
v2 + s2 = pf