URBAN RETREATS I KØBENHAVN OG ÅRHUS

Blog forfatter

VELKOMMEN

Normalt betyder det at deltage på retreats to ting: 1) Man skal forlade sin hjemby og vante omgivelser. 2) Og dette varer i flere dage. Sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Urban Retreats er netop en mulighed for Københavnere og Århusianere - og andre interesserede - for at deltage i retreats i ens egen by, og evt. kun i én dag af gangen. Urban Retreats kommer til at ligge flere gange om året i både København og Århus. Arrangementerne ligger i weekenderne, lørdag og søndag. Men det er muligt kun at melde sig til en af dagene. Det er også muligt at deltage på begge dage. Som man vil kunne se i prgrammet nedenfor samt i beskrivelsen af konceptet under programmet, er Urban Retreats nogle lange og intense dage.  

 

PROGRAM

09:30-09:50 Ankomst, the og settle in (ikke i stilhed)
10:00-11:30 Meditation (25 min. siddende meditation, 5 min. gående meditation * 3)
11:30-13:00 Klassisk hatha yoga med afspænding (yoga 75 min, afspænding 15 min)
13:00-13:30 Inquiry
13:30-14:30 Pause i stilhed
14:30-16:00 Meditation (25 min. siddende meditation, 5 min. gående meditation * 3)
16:00-16:30 Liggende afspænding (evt. til blid musik)
16:30-17:00 Pause i stilhed
17:00-18:30 Dans, Yin yoga og afspænding (yoga og dans 75 min, afspænding 15 min)
18:30-19:00 Meditation (25 min. siddende meditation, 5 min. gående meditation)
19:00-19:30 Inquiry
19:30-19:45 Fælles afsluttende meditation og afgang i stilhed 

 

KONCEPT OG YDERLIGERE INFORMAGTION

Urban Retreats adskiller sig fra andre retreats på flere måder. Som oven for nævnt adskiller Urban Retreats sig fra almindelige retreats idet, at de foregår inde i byerne. Og dels adskiller de sig, eftersom det er muligt også at deltage i kun én dag. Men Urban Retreats adskiller sig også rent undervisnings-mæssigt fra mere almindelige retreats. Den store forskel er, at der på Urban Retreats ikke vil finde egentlig undervisning sted i meditation og mindfulness. Samtlige meditationer foregår i stilhed. Og der er relativt megen meditation på programmet. Til gengæld er meditationerne ikke så lange, maks. 25 minutter af gangen. Og det er tilladt, hvis man ikke kan sidde i 25 minutter med ret ryg, at skifte stilling eller evt. lægge sig ned, for så at komme op i siddende stilling, når musklerne har fået et hvil. Det er ikke kun meditationerne, der foregår i stilhed. Hele dagen er i stilhed. Bortset fra de to inquiry-øvelser, der er lagt ind i programmet. Hvor det netop er meningen, at man to og to udveksler om processen. Der er hver dag på Urban Retreats lagt to perioder ind med yoga. Én med hatha yoga, og én med yin yoga. Begge disse sekvenser bliver guidet med ord og undervisning. Urban Retreats København foregår i Nordic Health House. Mens Urban Retreats i Århus foregår i Holistisk Center Århus. Selve begivenhederne administreres via to Facebook-sider: én for København og én for Århus. Man vil på disse sider kunne finde mere information om konceptet, samt en mindre artikel, der handler om, hvorfor man bør deltage i retreats, hvad man kan få ud af retreats, og hvordan retreats kan have en positiv indvirkning på ens hverdag.     

 

https://www.facebook.com/urbanretreatskobenhavn/ (KØBENHVAN)

https://www.facebook.com/Urban-Retreats-%C3%85rhus-IURFD-1596700167035810/ (ÅRHUS) 

 

HVEM KAN DELTAGE PÅ URBAN RETREATS? 

Der er principielt ikke nogen, der ikke kan deltage på Urban Retreats. Dog er det vigtigt, at man sætter sig ind i konceptet, og har en lyst til at deltage i netop dette. Derfor er der gjort en ekstra indsats ud af - på Facebook-siderne - at forklare mere udførligt, hvad konceptet er. Og vigtigt er det, at man har gjort sig forskellene klart på almindelige retreats, hvor der er mere undervisning, og så Urban Retreats, som er mere fokuseret på stilhed og egen praksis.    

 

OM UNDERVISEREN

Simon Vittus Jasper Hansen er cand.mag. i filosofi og kommunikation fra Roskilde Universitet. Med speciale i forskning i meditation og mindfulness. Simon har undervist en årrække på Københavns Universitet i kommunikation. Simon er i dag arbejdsmæssigt udelukkende beskæftiget med undervisning i yoga, meditation og selvudvikling. Hertil kommer private sessioner med terapi. Han er cert. psykoterapeut fra den 4-årige og tværministerielt godkendte uddannelse på ID Academy. Cert. 200-timers klassisk hatha yogalærer fra Thailand. Cert. på 300 timers yogalærer-efteruddannelse i Danmark. Fra 2018 uddannet mindfulness-instruktør fra Århus Universitet i MBSR-systemet. Simon er bosiddende ved Vækstcenteret i Nørre Snede, hvor han modtager - også i forhold til interntaionale standarder - højkvalitets undervisning og supervision i meditation og selvudvikling.  Se mere på simonvjhansen.dk   

 

Simon Vittus Jasper Hansens billede.

 

 

 

__________________________

Simon Vittus Jasper Hansen.
Cert. Hatha Yoga Lærer. Cert. Psykoterapeut.
Cand.mag. i Filosofi & Kommunikation. Underviser i meditation, på retreats og i mindfulness.
http://simonvjhansen.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
URBAN RETREATS I KØBENHAVN OG ÅRHUS