Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Undgå stress inden det dræber dig eller din nære

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er mange der lider af stress, og mange som hurtigt kan få stress fordi de drukner i så mange arbejdsopgaver. Stress kan give indvirkninger på ens helbred både på kort- og langt sigt. Det fører hvert år til at 1400 danskere dør hvert år af psykiske arbejdsbelastninger blandt andet forårsaget af stress.  

Læs herunder om stresstrappen og hvordan du opdager stress i god tid. Hvis stress eller en anden sygdom resulterer i dødsfald for en af dine kære, så er her en guide til hvad du kan gøre med dødsboet.  

 

Stresstrappen

For at kunne se alle symptomerne, så er det vigtigt at kende til alle faser, der hører ind under stress.  Det første trin i fasen er ”tempereret”. I den tempererede fase er personen motiveret, og har højt fagligt arrangement. Der er altid højt energiniveau og masser af arbejdsglæde. Denne fase er kendetegnet, ved at kravene bliver opfyldt og personens ressourcer er balanceret. Det er derfor helt fint at være i denne fase på stresstrappen. 

Nummer to fase er ”opvarmet”. Du har her begyndende stresssymptomer, for eksempel går alting lidt hurtigere, du spiser hurtigere, du går hurtigere og du taler hurtigere. Du mangler her klarhed og har manglende overblik, derfor er der risiko for at du støder ind i konflikter. Denne fase er kendetegnet med begyndende pres og stress. 

Den tredje fase er den ”overophedet fase”, her tror du ikke så meget på dine egne evner mere. Du oplever her stresssymptomer som søvnbesvær, hovedpine og mavepine. Mange personer i denne fase oplever, at de ikke har så mange kompetencer i denne fase.

I den fjerde fase bliver du ”Nedsmeltet” hvilket resulterer i, at du er trist, har højt fravær og du har alvorlige stresssymptomer som både fysisk og psykisk.  Du er her ved at gå helt ned ved stress efter et langvarigt pres. 

Det sidste trin på trappen bliver kaldt for ”Udbrændt”, her er du hel flad og udbrændt, og du bliver typisk sygemeldt i en længere periode. På dette trin har du stress. 

Hvis man har eller kender nogen som har påbegyndende stress, så er det vigtigt man får gjort noget ved dette. Derfor kan man med fordel bruge stresscoaching

 

Salg af dødsbo

Hvis en af din nære dør, så er dødsboet underlagt privat skifte, som betyder, at den faste ejendom skal være afhændet inden 12 måneder efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er lykkes for arvingerne at sælge boligen, så overgår boet til bostyrerbehandlingen. Her forlænges fristen med 12 måneder. I denne situation skal arvingerne betale et salær til bobestyreren. Det kan dog også risikeres at ejendommen må udbydes til en lavere pris end hvad boligen allerede er sat til, så boligen hurtigere kan blive solgt.   

Den anden mulighed der er for arvingerne, er at en eller flere af arvingerne overtager boligen. På den måde er der ingen tidsfrist i forhold til at få solgt boligen. Der skal dog i denne situation overgå ejerskabet af boligen til en eller flere arvinger. Her er der heller ingen begrænsninger i forhold til begrænsninger af salgsprisen. Der kan dog være en risiko for at t værdien af ejendommen i boopgørelsen er sat højere, end hvad det egentlig lykkes at sælge ejendommen for. I denne situation pålægges boet at betale boafgift af en værdi, der faktisk ikke realiseres – nemlig forskellen mellem vurderingen og den lavere salgspris efter arvingens overtagelse. Lykkes det omvendt en arving at sælge ejendommen til en højere værdi end værdiansættelsen, beskattes arvingen af avancen. Du kan høre meget mere om salg af dødsbo hos Hviid advokater.

 

Relaterede artikler efter områdeUndgå stress inden det dræber dig eller din nære