Dræner du dig selv og andre?

Tror du at mennesker husker dig, når de har mødt dig?

Gør du indtryk?
Folk husker dig, hvis du gør indtryk på dem. Tænk bare på, hvor ofte du selv bedømmer en person på baggrund af personens energiudladning, udstråling og karisma. Det indtryk tæller ofte mere end det, personen sagde eller gjorde. Tænk på, hvordan du selv reagerer, når du møder et menneske som er engageret, energisk, oplyst og opstemt? Det smitter, og du husker vedkommende bedre end den stille, forsagte mand.

Har du energi?
Den energi, du bringer til bordet og efterlader i rummet, er en del af dit personlige visitkort og personlige image. Positiv energi er blevet en værdifuld og eftertragtet egenskab, fordi den skiller folk ud fra en mængde. Modpolen til energi er ro. Det er vigtigt at søge en balance, så du fremstår som en person med en indre ro, der leverer budskaber pakket ind i positiv energi. For stor en energiudladning gør, at folk opfatter dig som et tivoli – et evigt festfyrværkeri.
Hvordan opfatter folk dig og din energi? 

Er der nogen som æder din energi?
Min energi blev i starten af min karriere kommenteret negativt af kolleger. Jeg oplevede en kollega, som endda sagde at jeg strålede så meget, at det virkede uprofessionelt. Han rådgav mig til at lægge en dæmper på mit engagement, når jeg havde kundekontakten.

Jeg tog det nært, og gjorde meget for at dæmpe mig. Af og til dæmpede jeg mig så meget, at jeg blev helt usynlig. Jeg var bange for atter at få at vide, at jeg satte mig selv i fokus frem for det professionelle. Resultatet var ikke godt og medførte bestemt ikke flere succesfulde forretninger.
I dag har jeg lært, at mit engagement og min energi netop er det, folk holder så meget af, når vi gør forretninger sammen. Jeg har lært ikke at være for meget eller for lidt energifyldt. Jeg kan justere min energi, så den passer til situationen, og kan fremstå som autentisk, professionel og diplomatisk.

Lav energiregnskab
Find ud af, hvad du får overskud af, og hvad/hvem der dræner dig for energi.  Det kan være bestemte mennesker, situationer eller bestemte typer opgaver. Tænk nøje over et par begivenheder, hvor du var nødt til at møde op, men følte dig modvillig og energiforladt. Svaret fortæller dig, hvad du skal holde dig langt fra. Det er vigtigt at vide, hvis du skal spore dig ind på, hvad der dræner dig, og dermed er usundt for dig.

God fornøjelse

Soulaima Gourani

Soulaima er kåret som Danmarks Bedste Foredragsholder i TRENDS & TENDENSER

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Udstråling og karisma - vil du have at folk husker dig? Soulaima Gourani på Levlykkeligt.dk