Psykolog i København Camilla Bruun

Udbrændthed

Blog forfatter

Stress kan blive til udbrændthed. Det kan opleves ganske skræmmende, pludselig at miste sin energi og sine kræfter. Der er dog håb forude, det er en midlertidig tilstand, som ændrer sig, når du får tilstrækkelig med ro. Men det tager noget tid.

Kuren er primært ro. Det kan dog føles enormt svært at skulle holde sig i ro hele tiden og ikke rigtig kunne deltage i fællesskaber.

Ofte har man haft fuld fart på i lang tid, man har handlet, gjort ved og arbejdet på ting. Det pludselig ikke at kunne handle og gøre, men primært at skulle være, kræver virkelig en tilvænning.

Det kan også føles ensomt og man kan føle sig meget isoleret. Desuden har ens omverden ofte svært ved at forstå, hvad der er galt, og forstå at man ikke kan de ting, man plejer at kunne.

Der er også en uvished forbundet med det at være udbrændt. Man ved ikke hvornår tilstanden ændrer sig, og man kommer til kræfter igen og kan deltage igen i samfundet på lige fod med andre. Følelser af håbløshed, opgivenhed og desperation kan dukke op.

Ved at lære mindfulness kan du finde ro i din situation og få redskaber til at håndtere de svære følelser.  

 

__________________________

Camilla Bruun, psykolog i København K
Læs mere på: http://elskdigselv.com/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Udbrændthed, skræmmende oplevelse, kursus til udbrændte, fællesskab, mindfulness