Top tre bog titler [opdateret: ny anden plads]

Her om dagen snakket jeg med nogle bloggere om hvor viktig det er at have en god tittel, og kom i den forbindelse til at tænke på hvilke bog titler jeg selv har faldt for i løbet af tiden. Her er min top tre liste over gode buddhistiske bog titler:

1. Being Nobody going Nowhere, Aya Khema
Uden tvivl min favorit titel. Personlig har jeg det altid travelt med at enten blive noget, kvitte mig med et eller andet eller være noget specielt. En introduktion til personlig afvikling.

2. Who Ordered This Truckload of Dung?, Ahjahn Brahms.
Hadde helt glemt denne! Titelen beskriver hvad der sker når man sætter sig ned og åbner sit hjertet til verden. Og nej, det vælter ikke frem med smukke solneganger og døsige sommerfugle. Bogen hedder i nogle udgvaver rent faktisk "Opening the door to you heart" [gaaaab].

3. Don't Just Do Something, Sit There, Sylvia Boorstein
Vi kender alle typen: De har alltid gang i ett eller andet, og kan aldrig sitte stille uden at gøre tre ting på en gang. I pressede sitationer har de tendens til at udbryde "men gør da noget mand!". Føler mig ikke personlig ramt af denne tittelen (jeg foretrækker apati pressede situationer), men vores kultur opskatter nettop handlings mennesker, og denne bogen stiller nettop spørgsmåltegn tildenne tendensen.

3.That's Funny, You Don't Look Buddhist, Sylvia Boorstein
Nok en fantastisk titel fra Sylvia Boorstein. Folk har altid en eller anden ide om hvad en "riktig buddhist" er for en størrelse, og bliver titt forskrækket når de møder en praktiserende som ikke lever op til denne fordommen.

Hvad er dine favorit bog titler?

Henrik

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Top tre bog titler [opdateret: ny anden plads]