Pas på Titanic strategier i dit eget liv

Titanic er også en historie om, hvordan man ikke skal sejle på livets hav

Hvorfor angår den historie stadig mennesker så meget at der laves hele temaaftener om forliset på tv? Masser af skibe er gået ned, masser af mennesker har mistet livet, uden at det af den grund er blevet til næsten mytisk stof - men Titanic - det bliver ved.

Jeg tror, historien fænger fordi den indeholder så mange genkendelige elementer fra vores eget liv, sin eksklusivitet til trods. Alle mennesker er på en sejlads over livets hav - det er genkendeligt stof: Titanic var ambitioner, aspirationer, manifestationer. Hvad vil du, hvad kan du, og hvad får du faktisk ført ud i livet - hvad får DU ud over rampen?

Har du lyst, vil jeg dele en lille, lidt firkantet fortælling med dig. Tilgiv mig at den måske er en smule - men også kun en smule - fortænkt:

Fuld fart frem -

Skibet sejlede med topfart gennem farvandet på trods af at adskillige andre fartøjer i området havde udsendt ismeldinger. Det var helt igennem materialiseringen af alt det bedste, og der var - kan vi gætte på - slet skjulte ambitioner om at nå hurtigt frem til målet med dette fantastiske skib.

Det kører for mig i tilværelsen. Min karriere er på skinner, jeg er toplækker, mit udstyr er det sidste nye og mine børn klarer sig godt og er dygtige i skolen. Jeg har ikke tænkt mig at lade mig sinke af at skulle tage hensyn til andre.

og så dukker der et problem op

Pludselig dukkede isbjerget op, ude foran skibet, og ikke langt væk. Ingen havde lagt mærke til det, blandt andet fordi havet var så roligt, og fordi månen ikke skinnede.

Men pludselig en dag kom min ægtefælle og sagde, at hun havde haft en affære med en anden. Helt ud af det blå! Jeg synes, vi havde det godt, og havde ikke lagt mærke til forandringer og utilfredshed. Det kan da godt være, at jeg måske heller ikke havde været så opmærksom på min ægtefælle.

Det forsøger jeg at undvige

Da isbjerget blev opdaget blev der slået bak og forsøgt drejet udenom isbjerget. Farten var imidlertid stor, og resultatet var, at skibets side skrabede hen langs isbjerget, hvorved fem af de 16 vandtætte skotter blev flænset op og vandet fossede ind.

Jeg var sur over det, men foreslog min kone at vi tog på en reparationsweekend til Rom, og så i øvrigt aftale at glemme historien og ikke snakke mere om det.

Tag konfrontationen - det kan redde situationen!

Beregninger, foretaget efter forliset, har vist, at det sandsynligvis kunne have reddet passagerernes liv hvis kaptajnen, i stedet for at forsøge at undvige, havde valgt at sejle direkte ind i bjerget. Begrundelsen skulle være, at der muligvis stadig ville have været ødelagt nogle af de vandtætte rum, men ikke så mange som tilfældet blev. Skibet kunne have holdt sig flydende, selv med vand i fire af de vandtætte rum, men det kunne definitivt ikke holde sig flydende med fem. Derfor sank det.

Hvad gør du ved problemerner i dit eget liv? Er du kaptajnen på Titanic?

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Problemerne som kaptajnen på Titanic havde. Læs mere