Til parforholdsinterview med Tim Ray

Når en virksomhed søger en medarbejder til en stilling sker det ofte igennem en eller flere jobinterviews, hvor man prøver at finde ud af om ansøgeren er den rette til jobbet. Der bliver set på ansøgerens baggrund, uddannelse, tidligere erhvervserfaring og andre kvalifikationer. Man taler om hvilke arbejdsopgaver jobbet indebærer. Man taler om virksomhedens værdier og vision og hvilke fremtidsperspektiver der er i virksomheden. Der bliver talt om hvad ansøgeren kan bidrage til virksomheden. Og selvfølgelig taler man også om hvad ansøgeren får til gengæld for sin indsats - løn, personalegoder, videreuddannelse og så videre.

Forleden tænkte jeg på om det egentlig ikke ville være en god idé at indføre samme procedure når man ser sig om efter en ny partner. Invitere den eller de potentielle kandidater til jobbet som din nye partner til ”parforholdsinterview” og undersøge om hun eller han er den rette til jobbet.

Her er nogle af de ting jeg ville spørge om hvis en kvinde var til parforholdsinterview hos mig til jobbet som min kæreste...

”Så du er altså interesseret i jobbet som min nye kæreste. Og du er godt klar over at det indtil videre kun er et deltidsjob? Så må vi jo se hvordan det går med tiden. Hvordan har du det egentlig med flextider?”

”Jeg går ud fra at du har sat dig grundigt ind i hvad jobbet som min kæreste indebærer? At det er en lidt speciel stilling med nogle utraditionelle arbejdsopgaver... Og at der kan være en del indre rejser involveret...”

”Hvilke kvalifikationer har du så der gør at du tror at du vil være den rette til jobbet som min kæreste? Jeg kan se fra dit CV at du har en del tidligere kæreste erfaring (også spændende at se at du også har lidt international kæreste erfaring), men har du noget erfaring med at have en kæreste som mig?”

”Hvad kan du bidrage med til mit liv? Kan du fortælle mig helt kort hvorfor jeg skal vælge lige præcis dig til jobbet som min kæreste?”

”Hvis du skulle beskrive dine styrker og svagheder når det gælder parforhold, hvad ville de så være...?”

”Jeg kan se at dit sidste parforhold med ham der Jørgen endte ret brat... hvad skete der lige der? Jeg kan også se fra dit CV at du har været i 4 forskellige parforhold inden for de sidste 7 år...”

”Hmm, jeg kan se at konkurrenceklausulet med din sidste kæreste udløb for nogle måneder siden, han har åbenbart ikke længere noget på dig...”

”Det er en meget flot anbefaling du har fået af din ekskæreste Morten, det må jeg sige, meget flot... Du har vel ikke noget imod at jeg ringer til ham og får mig en snak med ham?”

”Til gengæld kan jeg så tilbyde et spændende og utraditonelt parforhold der involverer en meget høj grad af frihed og selvstændighed... der vil også være rig mulighed for videreuddannelse... som du vil kunne tage med dig til et hvilket som helst nyt parforhold du måske engang i fremtiden vil indgå i... og så skal det altså også siges at vi har det rigtig sjovt i mit parforhold...”

”Jeg vil ikke lægge skjul på at der er rigtig mange ansøgere til jobbet... men du er helt klart en af de mest oplagte kandidater jeg indtil videre er stødt på...

”Hvad siger du til at starte med at komme i praktik som min kæreste? Det vil give dig en god fornemmelse af hvad jobbet indebærer og hvilke muligheder der er... Vi kan jo starte med en prøveperiode på for eksempel 3 måneder og så se hvordan det går...”

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Til parforholdsinterview med Tim Ray