Derfor er pauser så vigtige

Kender du det: du kommer hjem, sætter nøglen i døren, og så er du simpelthen helt flad på batteriet? Så flad at du ikke orker noget andet end tanken om at kunne smide sig på sofaen med benene oppe.

Dette skyldes ofte at vores nervesystem og energisystem er en smule ude af balance. 

Det er meningen at vores nerve- og energisystem skal kunne klare en almindelig hverdag. Det sker for os alle, når dagligdagen kører for dult blus, medmindre du tillader dig selv dine pauser.  Derfor kan du gøre noget ved dette selv nu hvor ferien står for døren.

Det er snart sommerferie og i stedet for at stresse over planlægningen af den BEDSTE FERIE EVER, så gør dig selv og din krop en tjeneste –TAG EN PAUSE: 

Ikke en 5 min

pause hvor du tænker på alle mulige daglige praktiske ting- men en reel pause. En af dem der kan mærkes helt ind i nervesystemet.

Vi snakker alle om det og det burde jo være SÅ nemt men men men, vi laver tit afledningsmanøvrer for ikke at mærke os selv, eller booker  kalenderen fuld, for NU har vi ferie og NU skal vi nyde ALT det vi ikke orker i hverdagen. Ja det skal vi- nyde alt det vi ikke gør i hverdagen, men vi skal også tage en pause!

Jeg har 3 gode råd som hverken er nye eller aldrig set før, men de kan gentages igen og igen.

Omgiv dig selvfølgelig med venner og familie, men tag også noget tid til DIG i naturen., lav noget kropsligt eller forbind dig med dit kæledyr.

1: Lige meget om du elsker kulde/varme, skov/vand eller andet, så brug noget tid sammen med naturen. Tilbage fra oldtiden dyrkede og var vi i naturen-  på en naturlig måde.

Vend tilbage til din indre natur elsker og tag en lang eller flere lange gåture alene eller med en anden. Pointen er dog at observere og nyde naturen og omgivelserne omkring dig-. Ja det er mindfulness- men tænk ikke på det som en øvelse for vi skal hele tiden præstere og gøre i dag- i den tidsalder vi lever i.  Vi skal også præstere at være gode ved vores krop og sind og være ”gode” til at meditere gøre alt rigtigt osv.

Bare VÆR-  du gør ikke noget forkert – og JA der vil komme tonsvis af tanker og følelser op når du bare ER- det er ikke unormalt- tværtom. Det er alle de ting der får lov til at få plads og lad dem bare komme igennem systemet. Se på det som en detox- ligesom hvis du fik en massage, så ville dine muskler ofte være lidt ømme dagen efter inden de kunne slippe og slappe helt af- give flow i kroppen, både energetisk og fysiologisk.

Så lad dem passere, brug ikke for meget krudt over at analysere, gå ind i dyb selvransagelse eller at du nu skal ændre ting. 

Nogle gange skal ting bare igennem systemet for at kunne give slip. Så nyd gåturen, solen, græsset, vandet, sandet mellem tæerne – nyd du er her nu og nyd at du IKKE skal noget. Grin, græd, råb, hvisk det er lige meget- naturen giver dig ro i nervesystemet – lader dig komme ned i gear, så du kan klare hverdagen igen når den begynder. 

2: Find noget skøn yoga- en stil der passer til dig eller et forkæl dig selv med et retreat, så du tager det fulde skidt væk fra hverdagen. Igen tillad dig selv at eksperimentere hjemme på stuegulvet eller til timen- udforsk og mærk hvad DIN krop ønsker og har behov for lige nu. Ikke hvad hovedet siger du SKAL gøre.

Du kan også sætte noget skøn musik på og danse- danse med andre eller alene og ikke tænke over – hvordan det ser ud, men hvordan det FØLES inde i din krop og dig.

3: Forbind dig med et dyr- dit kæledyr, din hest- naboens eller venners dyr. Det er lige meget. Men prøv at slukke for tlf, og alle andre digitale medier et øjeblik og sid, gå eller bare vær med dyret. Se hvad der sker i jeres relation. Ofte hvis vi er i ”stressmode” –i det sympatiske nervesystem, så mærker dyrene vores stress og gider ikke være med os. De nyder bare at ligge- stå og spise eller sove ved siden af os, især hvis vi bare sidder og er uden at foretage en aktiv handling. Dyr gider ikke vores præstationer, de gider ikke at vi ikke er nærværende og samtidig med at vi sidder med dem, så tjekker vi FB og Instagram. Så udforsk at være nærværende med dit dyr fuldt ud. Giv dem 100% opmærksomhed om det så bare er i 10 min.

Rigtigt god fornøjelse og nyd din skønne sommerferie med dig selv og dine nærmeste.

Kærligst

Isabella

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Pauser er meget vigtige. Læs hvorfor