Mindfulness uddannelse Eve Bengta Lorenzen

The Tenderness of Listening Within, SydItalien

22/05/2022 - 13:00

Meditation og fordybelse for dig der allerede har erfaring med mindfulness fra retræter eller fra kurser i MBSR.

De nære omgivelser

Oppe i bjergene, med udsigt over havet og olivenlunde, ligger vores Ascienda.

Her er helt stille. Området er et naturreservat og giver mulighed for at lade sig favne af stilheden og skønheden. 300 meter nede ad vejen ligger middelalderbyen med de gamle huse, smalle gyder og de mange små butikker med dagligvarer. Her er også et par cafeer og hvis man fortsætter ad den stejle vej ned mod havet kommer man til marinaen. Langs den fem kilometer lange strand ligger der strandcafeer, hvor man kan sidde i skyggen med sin Macchiato eller Aperol.

Atmosfæren er typisk italiensk. På én gang venlig og tilbagelænet.

Asciendaen har 9 hyggelige værelser hvoraf de 8 har havudsigt. Alle har udgang til terrasser.

Tonino, som har overtaget huset fra sine bedsteforældre, sørger for velsmagende lokal mad og olivenolie fra den tilhørende olivenlund.

Her kan man høre stilheden – og om aftenen også cikaderne.

Retræten

Retreatet er ikke et traditionelt stilhedsretreat, men et retreat hvor vi lader stilheden finde os. Gennem kroppen og hjertet åbner vi til den dybere lytten. Vi bevæger os uanstrengt, hvilket vi sige at der kan være tale og udveksling fra og med stilheden. Stilheden er ikke et påbud, men noget der blidt kan informere den tale, der måtte være.

Med støtte fra de meditative udforskninger og yogaen åbner vi til essensen. Vi erfarer hvad det vil sige at leve sit liv med glæde og lethed. Og vi får indsigt i de overbevisninger der hindrer os i at leve i frihed.

Kulturen

Stedet ligger i Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano, som er på verdenskulturarvslisten for områdets historiske og kulturelle betydning.

Her lå tidligere den oldgræske koloni Elea, med udgravninger og der graves stadigt. Elea blev grundlagt i det 6. årh. f.v.t., og det er her de førsokratiske filosoffer Parmenides og Zenon stammer fra. I romertiden fik byen navnet Velia.

Professor Lars Aagaard-Mogensen, som bor i Ascea, vil give os en lille indføring i kulturen og historien og der vil være udflugt til udgravningerne eller måske en tur til Pisciotta eller templerne i det oldgræske Poseidonia.

Underviserne

Eve Bengta Lorenzen & Robert Jørgensen

Praktisk

Dato: 22.-29. maj 2022

Transport: Fly til Napoli. Herfra går der tog direkte til Ascea, hvor du bliver hentet på stationen. Togturen tager knap to timer.

Vi er behjælpelige med såvel fly som tog. Der er også gode togforbindelser til Rom.

Pris: 12.500,- i delt dobbeltværelse (+ moms for fradragsberettigede)

Tillæg for enkeltværelse: 950 kr

Prisen inkluderer

  • Undervisning og individuel vejledning
  • Overnatning og halvpension
  • Transfer (opsamling på den lokale station i Ascea)
  • Kulturoplæg samt udflugt

Vi er behjælpelige med fly- og togbilletter samt arrangering af fællesrejse.

Tilmeld dig via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScM1FUt4VI-GiGmKzjXZXepaVrCLyGlRwOttNv5UUBuBmshjg/viewform                                                                 Eller skriv til kontakt@mindfullife.dk og tilkendegiv din interesse for retræten, hvorefter vi kontakter dig.

 

__________________________

Eve Bengta Lorenzen,
Mindfulness underviser og certificeret mindfulness instruktør
Se mere på www.mindfullife.dk

 
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Meditation og fordybelse med MBSR