Mennesker der elsker for meget

Blog forfatter

Kvinder der elsker for meget: Hvad gør man, når kærligheden ryger ud af kontrol?

NB: Gruppeforløb 6 mandage 17.00-20.00 på Østerbro fra 29. februar 2016

Mænd elsker også for meget
Mange mennesker - både kvinder og mænd - har problemer med at fungere i parforhold, fordi de elsker for meget. Fordi kærligheden bliver til et liv fyldt med drama, hvor man næsten hver dag skifter mellem følelser af lykke og "det skal nok gå" og følelser af panik med mange selvbebrejdelser og usikkerhed på, om man er elsket. Ofte er det nødvendigt at gå i psykoterapi. For det er vigtigt at arbejde dybt med de ubevidste handlemønstre, hvis man vil skabe en varig forandring.

Psykoterapi
Jeg tilbyder individuel terapi i et trygt rum. I terapien arbejder vi med at opbygge dine ressourcer, så du bedre kan mærke dig selv og dine følelser. Og så kigger vi på, hvordan du engang skabte dine handlemønstre. Efterhånden som du mærker, hvad der ligger under din adfærd, blandt andet en dyb angst for at blive forladt – måske endda dø - og tør mærke den/se den i øjnene, begynder du at få det bedre. Vi inddrager kroppen i arbejdet, for det er hér, følelserne findes.

Elsker du for meget? Har du brug for hjælp? Kontakt mig på tlf. 61 66 03 44 eller info@alicepersson.dk. Læs mere på min hjemmeside eller min blog.

Aftengrupper for kvinder, der elsker for meget. Grupperne mødes en hverdagsaften med 14 dages mellemrum. Kontakt mig, hvis du er interesseret.

Nyt forløb fra 29. februar. 6 mandagsaftener fra 17.00-20.00 på Østerbro

Foredrag om kvinder der elsker for meget holder jeg jævnligt.



"Hvor mange gange skal jeg have?"
Engang var der én der spurgte mig: ”Jeg har læst den dér bog, og jeg er en kvinde der elsker for meget. Jeg vil gerne gå i terapi. Hvor mange gange tror du jeg skal have?”
Det er ikke en tidsbestemt "kur" eller et kursus. Man kan ikke planlægge otte gange og så vide, at man bliver forandret af det. Så spørgsmålet kan ikke besvares. En proces tager den tid, der skal til.

Det gode ved terapi er imidlertid, at du hurtigt mærker på din krop og dit nervesystem, at den virker. Lige så snart du har overgivet dig og er motiveret for forandring, sker der noget. Det er vigtigt, at du er virkelig motiveret.

Et eksempel
Måske møder kvinden en mand, der giver hende det, hun længes efter. Som den gode mor holder han hende ind til sig, krammer, elsker og beskytter hende. Som hun ligger dér, i ske med sin kæreste, får hendes krop ro. Hun har nu endelig fundet den kærlighed og følelsesmæssige åbenhed, hun har ledt efter.

Men måske kan han ikke rumme det. Måske bliver han bange. Måske er han ude af stand til at være så tæt på et andet menneske. I hvert fald trækker han sig pludselig. Vender ryggen til og mumler noget om, at hun har flirtet med en anden.

Uforståeligt, at han pludselig kan slå om på den måde, tænker hun chokeret og bliver helt stiv i kroppen. Angsten breder sig, og hun scanner sig selv for fejl: hvad har jeg gjort forkert? Var det på cafeen, eller da vi kom hjem? Har jeg virkelig flirtet? Hun begynder måske at tro på, at hun har gjort noget forkert.

Når mennesker elsker for meget, er der en vej ud
Dette er bare ét eksempel. Førnævnte kvinde vil i dag - efter at hun har været i terapi - begynde at tage ansvar for sig selv i denne situation. Hun vil forholde sig anderledes. Gå i dialog med kæresten. Sige hvordan hun har det. Fordi hun har bedre fat i sig selv og har erfaringer med, hvad der kan ske. Hun vil kunne mærke signalerne. Og hun vil kunne stå fast på jorden med begge fødder og vide, hvad hun er værd og hvad hun vil finde sig i. Hvis forholdet ikke bliver bedre, vil hun forlade ham, også selv om det betyder, at hun bliver alene.

Længes du efter ham, selv om han er der?
Hvis du føler dig spejlet her, hvis du er en af dem, der - selv om du har en kæreste - altid længes efter ham/hende og får det dårligere og dårligere, skal du vide, at det kan lade sig gøre at bryde med dette mønster. Men det er en sej kamp.Det kræver, at du er parat til at gennemgå en proces.

Erkend problemet
Det allerførste, du skal gøre: erkend det. Det kan i sig selv være svært. Du bruger måske alle mulige indvendinger for at slippe. For i det øjeblik du erkender det, er du også nødt til at handle. Du bygger en masse forsvar op: "bogen handler ikke rigtigt om mig. Det er kun nogle af symptomerne der handler om mig. Jeg har faktisk rimeligt godt styr på mit liv. Og min barndom har været lykkelig, min mor og far har behandlet mig godt. Jeg er ikke fra et såkaldt dysfunktionelt hjem. Filmen Love Addict viser bare, at de andre er helt langt ude. Det er jeg ikke."

At erkende det er at tage ansvar for sit eget liv. At sørge for sig. Opgive tanken om, at en anden skal komme og redde én. Måske synes du, at du hjemmefra har fået masser af kærlighed og støtte. Det kan også sagtens være rigtigt. Men måske har dine forældre ikke været gode til at vise følelser og snakke om problemer. Så de har ikke kunnet lære dig, hvordan du drager omsorg for dig selv. Og derfor ved du faktisk ikke, hvordan du gør.

Søg oplysning. Gå på nettet og biblioteket og lån bøger. Meld dig til foredrag om emnet. Smag på følelsen af at stå op for dig selv.

Bliv mere åben om dine problemer. Fortæl om dem til et menneske, som du stoler på.

Opsøg sociale sammenhænge, hvor du kan møde ligestillede. Husk, at du ikke er den eneste med problemet.

Kontakt mig for en foreløbig samtale på 61 66 03 44 eller på info@alicepersson.dk

 

__________________________

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Kvinder der elsker for meget. Mænd der elsker for meget. Der er en vej ud af mønsteret