Psykoterapeut Faxe og Frederiksberg Thomas Bøttern

Tankemylder

Har du tankemylder?

Vi har alle sammen en indre dialog med os selv. Igennem vores indre dialog foregår en masse overvejelser, tanker, planlægning, spekulationer, bebrejdelser, refleksioner, vurderinger og så videre. Den indre dialog er en del af vores tankeliv, og det er helt normalt, at vi på den måde er i kontakt med os selv om livet, hverdagen og helt almindelige opgaver og gøremål.

Nogen gange tager tankerne overhånd, de begynder at fylde mere og mere, indtil de til sidst kværner derudad. Mange oplever, at komme hjem fra et møde, en frokost med familien eller andre sociale begivenheder og helt automatisk begynder samtalerne, at køre på repeat, og nu med en masse overvejelser og selvbebrejdelser: ”snakkede jeg for meget … eller for lidt?” ”fornærmede jeg nogen?” Hvorfor sagde jeg dét og ikke dét?” Og meget mere fra samme skuffe.

Når din indre dialog løber løbsk og forvandles til et tankemylder, så er der god grund til, at du tager dig selv alvorligt.

Tankemylder kan også være drevet af din indre kritiker, som konstant er på nakken af dig, og som hele tiden fortæller dig, at du ikke dur til noget, at du ikke kan finde ud af noget, at du ser forkert ud, at ingen kan lide dig … det er en hård og smertefuld dialog, som ikke gør noget godt for dig. Det nedbryder dit humør og udhuler din selvoplevelse.

Vedvarende tankemylder er opslidende, det nedbryder din livskvalitet og dit selvværd, og i værste fald kan det føre til angst, tristhed og depression.

Er du fanget i et vedvarende tankemylder? Gør noget ved det nu! Igennem samtaleterapi kan du konfrontere dine negative tanker og slippe af med dit tankemylder.

Læs også: "Lever du med angst?"

__________________________

Thomas Bøttern
Psykoterapeut MPF, Familieterapeut, PD i Psykologi
www.thomasboettern.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Tankemylder - slip de negative tanker. Læs mere