Taler du højt til dig selv? Så tal pænt

Taler du højt til dig selv, når du kører bil, gør rent, når noget går galt på arbejdet, når du taber noget og lignende?

Og hvad siger du til dig selv, når du taler højt?

Siger du “Godt gået”, “Hold kæft hvor er jeg go’” “Hey, det klarede jeg da meget godt” eller “op på hesten igen, jeg skal bare lige øve mig lidt mere”?

Eller siger du noget a la: “Hold kæft hvor er jeg klodset” , “Det kunne jeg da have sagt mig selv” “Ej, nu gjorde jeg det IGEN!” eller “Gud hvor er jeg dum”?

Førhen talte jeg ofte negativt til og om mig selv, men jeg opdagede, hvordan mine drenge spejlede mig. De begyndte at tale grimt til sig selv og gav hurtigt op, når der var noget, de ikke kunne finde ud af. Hvorpå jeg sagde “Nej, du er da ikke dum skat, du skal bare øve dig lidt”, hvorefter jeg næste dag stod i køkkenet og sagde højt til mig selv: “Nej hvor er jeg dum” pga noget jeg havde glemt, mens drengene kiggede på mig.

Børn gør ikke som vi siger, de gør som vi gør.

Jeg øvede mig i at tale pænt til mig selv. Jeg er jo den nærmeste til at gøre det, så hvis ikke jeg skulle støtte mig selv, men skulle så? Jeg hujer af succeserne, store som små, og drengene spejler mig herfra idag, så filmen knækker ikke så let, fordi de har lært at støtte sig selv, ved at se mig gå vejen. 

Det betyder så meget, hvad vi siger til os selv. Louise Hay, der er en af de største indenfor personlig udvikling, bruger netop det at tale højt til sig selv, og har skrevet flere bøger om at støtte og elske sig selv, hvor man står foran spejlet og siger “Marianne, jeg elsker dig”.

Det kan virke akavet, at stå der, men det virker. Forestil dig, at din chef eller kollega sagde alle de grimme ting, som du kalder dig selv i løbet af en uge. Det ville være stressende og det er mobning.

Når vi synger sammen på en lang tur i bilen, løftes energien, det gør noget helt magisk ved stemningen. I kirken siger vi også bønnerne højt. Det sætter sig bare bedre fast, når vi siger det højt.

Taler du højt til dig selv, kan du lige så godt tale pænt til dig selv, ikk´?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Taler du højt til dig selv? Så tal pænt. Læs hvorfor