Tab dig med mening

Mange af os begynder året med et ønske om at tabe et par kilo eller flere, inden badebuks-bikini sæsonen. Er du én af dem med vægttab som nytårsforsæt, er der råd at hente. Sæt dig et realistisk mål for dit vægttab. Hvor mange kilo skal du tabe og hvor lang tid vil du være om at tabe de ønskede kilo? Når du har sat dig en tidshorisont, kan du med fordel flytte den dobbelt så langt ud i fremtiden. På den måde tager du presset af vægttabet.

Lær af dine fejl

Det skal være sjovt at tabe sig og der skal være tid til små justeringer og fejltagelser undervejs. Faktisk lærer du mest om hvordan du taber dig godt, ved at begå alle de klassiske fejl i vægttabet. En klassisk fejl kan være at tage en kur på Nupo pulver eller kun spise få kalorier. Dem der har prøvet lignende kure har lært, at de tager det dobbelte på igen, så snart kuren er overstået. Hjernen tror at der har været hungersnød når den har været fornægtet mad i en længere periode. Den vil søge at fylde alle depoter op hvis samme katastrofe skulle indtræffe igen. En anden klassisk fejl er at beholde de usunde kostvaner i weekenden. Det er ikke motiverende for vægttabet, at starte hver mandag med en vægtforøgelse bare fordi man gav sig selv lov til at synde i weekenden. Dine fejl hjælper dig til at blive klogere i vægttabet og lægge en god strategi så du når sikkert i mål med dit vægttab.

En strategi der motiverer

Den mest motiverende strategi for et vægttab er at have nået målet, før du er kommet i gang. Derfor skal du bruge din forestillingsevne til at fornemme følelsen af at have tabt de kilo du vil af med. Prøv at lukke øjnene og se en slankere udgave af dig selv. Lad følelsen af glæde og stolthed over dit vægttab fylde så meget som det er muligt. Skriv nu ned hvad du har gjort for at opnå dette vægttab. Hvad har du spist? hvilken motion har du dyrket? hvordan har du prioriteret dit vægttab for at få det til at lykkes? Når du har skrevet dette ned, har du den helt rigtige køreplan for et succesfuldt vægttab, nu skal du bare følge planen.

Trumf på vægttabet

Hvis du sidder og mangler en trumf til at fuldføre din køreplan for vægttabet så stil dig selv dette spørgsmål; ”Hvorfor vil du i virkeligheden gerne tabe dig?” måske ønsker du mere energi, mere kærlighed, mere succes eller noget helt andet. Men svaret på dette spørgsmål vil give dig et mål du kan forholde dig til. Det er ikke meningsgivende at forholde sig til vægttab i kilo tal men det er meningsfuldt, at forholde sig til ønsket om en bestemt figur, anerkendelse, en kæreste eller andet. Hold dette mål for øje når du bliver fristet til at fravige din sunde slankekur.

Held og lykke med vægttabet
Motiverende hilsner fra
Camilla Holst

Hvis du ønsker flere råd og dybere indsigt i hvordan du taber dig nemmere, kan du læse min bog ’slank dig let’ som jeg har skrevet i samarbejde med coach, Marie Steenberger. Den er netop udkommet på Politikkens Forlag, januar 2009

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
camilla holst og marie steenberger Tab dig med mening