Sådan kommer du tættere på din drøm

Ofte er vi fanget i gamle usande historier om, hvad vi kan og hvad vi ikke kan. Vi lader os styre af disse overbevisninger, som var de sandheder. Måske er tiden ende til at kigge dine overbevisninger efter i sømmene. 

Er du tilfreds med dit liv? Er det godt at komme i gang med hverdagen efter din ferie? Eller er du frustreret? Drømmer du dybest set om at leve dit på en anden måde, men kan ikke se, hvordan det skulle være muligt? Måske er du uden at vide det fanget i nogle gamle usande overbevisninger eller “historier”, som holder dig tilbage.

Nu spørger jeg dig lidt provokerende: - hvorfor er det ikke blevet til noget med din drøm?

Måske svarer du, at du ikke har den rigtige uddannelse, at du ikke har de rette kompetencer, at du ikke har penge nok, at du ikke er klog nok, eller at du ikke har en mand, der tjener en masse penge eller at du ikke kan tillade dig det over for din familie eller noget helt andet.

Men er det sandt? Er du helt sikker på, at det er sandt? Er du sikker på, at det ikke er en gammel velkendt historie, som du gennem tiden er blevet fortalt enten direkte eller inddirekte. Og at det måske ikke er HELE sandheden.  

Handler det måske også en lille bitte smule om, at du er bange for virkelig at tage ansvar for dine drømme? -man ved hvad man har… Tænk nu, hvis det ikke lykkes. Tænk nu, hvis jeg fejler, mislykkes. Så hellere blive der, hvor jeg er.

Det kan selvfølgelig også være, at din drøm er helt urealistisk høj. At du drømmer om at drive en kattepension, men har alvorlig allergi over for katte eller drømmer om at købe en stor yacht, men ikke har Kongens mønt.

Måske kan du moderere din drøm en smule. Spørge dig selv, hvad du tror, du vil få mere af i dit liv, hvis du allerede levede din drøm. Og så begynde at handle på små ting, som skaber mere af det.

Jeg har længe haft en drøm om at bo i udlandet nogle år sammen med min lille familie. I sommerferien tog jeg en ærlig snak med mig selv. Hvorfor havde jeg egentlig denne drøm? Hvad forestillede jeg mig, jeg ville få, hvis vi allerede boede et dejligt sted i verden. Hvilke værdier ville blive opfyldt.

Svarene var, at jeg forestillede mig, at det ville være fantastisk som familie at få den oplevelse sammen. At vi ville komme endnu tættere på hinanden og føle mere samhørighed. Vi ville få masser nye kulturelle oplevelser og opleve smukke steder. Vi ville møde en masse nye, spændende og anderledes mennesker. Jeg ville måske få mere økonomisk råderum til at skrive en bog og udvikle online-forløb på computeren. 

Og så spurgte jeg mig selv, hvordan jeg ville kunne skabe mere af det i vores liv her i Danmark, hvis nu drømmen ikke bliver til noget. Hvad kan jeg gøre for at skabe mere samhørighed i vores familie, få flere rejseoplevelser, møde nye anderledes mennesker og skabe rum til at skrive i min virksomhed.

 Det er slet ikke umuligt. Faktisk slet ikke.

 Hvordan forestiller du dig, at dit liv er, hvis du allerede levede din drøm?

 Hvordan kan du allerede i dit liv nu, skabe mere af det, bare på andre måder?

 Eller skal du have handlet på din drøm, som den er? 

Måske skal du have prioriteret anderledes i dit liv. Finde ud af, hvad der er aller-vigtigst lige nu.

Jeg måtte i de første år selv acceptere, at vi ikke kunne tage sydpå og holde sommerferie, som vi plejede at gøre.  At vi ikke kunne købe en masse nyt tøj og møbler. Måske er det nogen andre valg, du må træffe for at det kan lade sig gøre. Det er dit valg. 

Kærligst

Lotte Palsteen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lev din drøm - sådan kommer du tættere på din drøm. Læs mere