Tænkeren og Beviseren; hvem styrer hvem ?

Kender du det...? Du står op om morgenen og KNALDER lille-tåen lige ind i sengekanten, med fulde hammer !!! AVVV råber du, lige før du tumler ind over sengen igen, og er lige ved at rykke gardinet ned i faldet...imens du ligger der og ømmer dig, og mærker smerten dunke i lille-tåen...slår det dig; "det her bliver en dårlig dag, jeg ved det bare".

Du kommer ud i køkkenet og du vil starte dagen med en portion havregryn, lukker køleskabet op....selvfølgelig, MÆLKEN ER SUR !!! "Jeg vidste det, det bliver en dårlig dag !", du bliver færdig og vil for en gangs skyld cykle på jobbet...."Åhrrr cyklen er jo punkteret, jeg vidste det, det bliver en dårlig dag !" Dagen fortsætter selvfølgelig på denne måde, det er klart. Og om aftenen sidder du og funderer over, at du nok skulle være blevet i sengen, for du vidste jo det ville bliver en dårlig dag!

Mange oplever disse dage, ja for nogle er perioden ligefrem uger og måneder. Hvad er egentlig forskellen mellem at du nogle gange har "gode" dage og andre gange skulle du bare være blevet inden døre ? Svaret er....ja DIG ! Ikke at du bevidst bestemmer dig for at have en dårlig eller god dag..det er bare som om ting sker af sig selv...og dog.

Dit ubevidste sind kan vi, for lethedens skyld her, kalde for tænkeren og beviseren. Ser du, hjernen er som udgangspunkt ret kompromisløs og tænker ikke i godt eller skidt, den gør jo bare hvad du ber den om, og det er som regel ubevidst....kunsten er at blive mere bevidst på de instrukser vi giver vores hjerne...enten styrer bussen dig eller du styrer bussen !

Tankerne kommer og går...enten bemærker vi dem eller ikke. Ved at bliver mere bevidst giver vi os selv gaven af, at være mere i kontrol over hvad vi lader os påvirke af..vi har et valg....vi har flere valg, vi er nødt til at lære os selv at stoppe op et øjeblik, før vi går ind i en, for mange naturlig måde at reagere på som er, at gå direkte til en reaktion...istedet for at bryde vanen...og evt tænke er dette virkelig mig....at reagere sådan ? er jeg bare en række af begivenheder ? er dette en universel sandhed for mig ? .... ....er det sandt ?

Måske er det sandt og måske ikke...men du giver dig selv muligheden for at være proaktiv på tidspunkter, som umiddelbart ser frygtelige ud, men måsle i sig selv er en gave, for en dybere indsigt af dig selv....det er bare en tanke :o)

Tænk, lev og vær glad.
Gode hilsner Kim

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hej Kim, Tak for tankevækkeren. Jeg tror du har meget ret i dit synspunkt og jeg kommer til at tænke på, hvor meget kroppen lytter til det vi siger til den, både højt og inde i os selv. Hvis vi i barndommen har lært at mænd er nogle svin, ja så er de nogle svin, for det er lige præcis dén egenskab vi ser efter, når vi ser på mænd. Modsat er kvinder nogen, der vil besidde og bestemme over een. Ja så forelsker vi os ikke i hende den blide og eftergivende type, for så ville vi jo ikke kunne bevare vores billede af verden og dermed det billede vi har af os selv. Jeg glæder mig til at læse mere fra din hånd. mange hilsener Katrine Axholm

Hej Katrine, 

Tusind tak for din respons :o) Ja for pokker da, hvor lytter kroppen hele tiden, en skam vi ikke fik adgang til vores verden med en brugsanvisning i vores små babyhænder, det ville om muligt ha gjort visse ting her i livet meget lettere...og dog, var vi så blevet de fantastiske væsner vi er, med både højder og dybder vi har gennemlevet ?...næppe... 

Brugsanvisningen er jo nok bare selve livet ! Spørgsmålet er så mere, hvordan vi "leger" os igennem det her trummerum, og hvad vi gør med det, som vi møder... Jeg er stor tilhænger af personlig frihed, og en del af min færden går med tilfældige møder med redskaber, teorier og metoder, som kan give mig glimtet af denne frihed....friheden til at vælge :o)

God "tur" fremover og vi skrives sikkert ved.

Ha det sjovt, lev og vær nærværende ! Kim Babbel

Tænkeren og Beviseren; hvem styrer hvem ?